Προεκλογική ομίλια Τσίπρα με σκανδαλολογία, πόλωση και επίθεση στις... δημοσκοπήσεις

Προεκλογική ομίλια Τσίπρα με σκανδαλολογία, πόλωση και επίθεση στις... δημοσκοπήσεις

Σε προεκλογική ομιλία, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να «ξορκίσει» το αρνητικό κλίμα και την ηττοπάθεια που κυριαρχεί στον ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, επαναφέροντας στο προσκήνιο την σκανδαλολογία και το κλίμα πόλωσης.

Κηρύσσοντας για πολλοστή φορά την τελευταία τετραετία τον πόλεμο στα συμφέροντα, στήριξε και πάλι τον Παύλο Πολάκη, αφήνοντας αιχμές και ο ίδιος για τη Δικαιοσύνη, έκανε λόγο για «λούμπεν ολιγάρχες του λιμανιού» και υποστήριξε πως ο λαός τον στηρίζει όπως στηρίζει και τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχει ένταση στην κοινωνία.

Μάλιστα, έσπευσε να χαρακτηρίσει εκ νέου ως «ακραίους» όσους αντέδρασαν και αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστηρίζοντας πως ακόμη και οι πολίτες της Βορείου Ελλάδος στηρίζουν την «πατριωτική» στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν θετικά.

«Έχουμε μαζί μας τους απλούς ανθρώπους», δήλωσε, προσθέτοντας απευθυνόμενος στους βουλευτές πως «τους βλέπετε στις λαϊκές, στους δρόμους που περπατάτε» οι οποίοι όπως είπε «σας κοιτούν και περιμένουν από εσάς».

Στη συνέχεια, χαρακτηρίζοντας τη ΝΔ κομμάτι της «ακροδεξιάς» επιχείρησε να θέσει τα διλήμματα ενόψει των ευρωεκλογών, εντάσσοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στον προοδευτικό χώρο και μιλώντας για συμμαχίες που προς το παρόν πάντως δεν έχει επιτύχει. 

Λαμβάνοντας τη σκυτάλη από τα στελέχη της κυβέρνησής του ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να αμφισβητήσει τις δημοσκοπήσεις και τα αποτελέσματά τους δηλώνοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν αποδίδουν τις προθέσεις των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

Για την οικονομία σημείωσε ότι «βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι για το μέλλον της χώρας. Τα δύσκολα χρόνια έχουν μείνει πίσω μας. Η χώρα βρίσκεται ήδη στη μεταμνημονιακή εποχή», τονίζοντας ωστόσο πως «κρίσιμα σταυροδρόμια και κρίσιμες μάχες είναι ακόμα μπροστά μας».

Όσον αφορά την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «κάποιοι θέλουν να είναι εδώ», αλλά «εμείς έχουμε σχέδιο για να πάψει να είναι εδώ και σύντομα θα το κάνουμε πράξη».

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο με την ολοκλήρωση της συνταγματικής θητείας της και η Νέα Δημοκρατία θα ηττηθεί σε αυτές. 

«Ο λαός μας σύντομα θα κληθεί να επιλέξει αν θα συνεχίσει το δρόμο που οδηγεί με ασφάλεια στην οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση ή θα επιλέξει το δρόμο που βγάζει στο αντίθετο ρεύμα», είπε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι καταστροφολογεί διαρκώς καθώς και στον Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνοντας ότι εκείνος και οι συνεργάτες του είναι εκπρόσωποι και εκφραστές της «ελίτ» και «οραματίζεται μια Ελλάδα που θα ευημερούν λίγοι και θα στενάζουν οι πολλοί».

Επιπλέον, χαρακτήρισε ιστορική ευκαιρία για την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κοινοβουλευτική ομάδα αλλά και ως κυβερνητική πλειοψηφία έχει μια ιστορική ευκαιρία, την οποία δίνει η διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης που η πρώτη φάση της ολοκληρώνεται αύριο, τόνισε κ. Τσίπρας.

Η ΝΔ κατηγορεί τον Α. Τσίπρα για αλαζονεία

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Αλέξης Τσίπρας κουνά το δάχτυλο με θράσος, την ώρα που θα όφειλε να ζητήσει επιτέλους μια συγγνώμη για τα δεινά που έφερε στους Έλληνες, και ιδιαίτερα στη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους. Θα μείνει μόνος του στον κόσμο της αλαζονείας του. Γιατί οι Έλληνες θα τον τιμωρήσουν, όπως του αξίζει, στις 26 Μαΐου».