Α. Τσίπρας: Χρειάζεται διάλογος στη Βενεζουέλα - Success story η Βολιβία

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, 12:37 - Τελευταία ενημέρωση: 14:46
-A +A
Α. Τσίπρας: Χρειάζεται διάλογος στη Βενεζουέλα - Success story η Βολιβία

Κατά των εξωτερικών παρεμβάσεων στη Βενεζουέλα και υπέρ του διαλόγου, ώστε να βρεθεί λύση τάχθηκαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Έβο Μοράλες, στο πλαίσιο επίσκεψης του προέδρου της Βολιβίας στην Αθήνα.

Ο μόνος δρόμος για την εκτόνωση της κρίσης είναι οι διπλωματικές πρωτοβουλίες, είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε: «Η μόνη προοπτική τις επόμενες μέρες είναι ο διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι του διαλόγου προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κρίσης και ενδεχομένως μια αιματηρή εμφύλια σύγκρουση. Κι αυτό προϋποθέτει ένα χρονοδιάγραμμα που θα οδηγήσει σε εκλογές ελεύθερες και δημοκρατικές».

Σε αυτό το πλαίσιο θα δραστηριοποιηθεί και η ελληνική πλευρά είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε: «Είμαστε και θα είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα στρατιωτικής επέμβασης ή στρατιωτικής λύσης, διότι πιστεύουμε ότι η μόνη διέξοδος για τους λαούς είναι η δημοκρατία και η δική τους κυριαρχία».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βολιβίας επισήμανε ότι σε καμιά περίπτωση οι εξωτερικές παρεμβάσεις, όπου έγιναν, δεν έλυσαν προβλήματα.

Success story η Βολιβία

«Δεκατρία χρόνια μετά την εκλογή του στο τιμόνι της χώρας του και παρά τα πρωτοφανή προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, ο Έβο Μοράλες συνεχίζει από θέσεις κυβερνητικής ευθύνης να κάνει πράξη τον αγώνα για την κοινωνική αλλαγή, την λαϊκή και εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία, τον αγώνα για τη προστασία του φυσικού περιβάλλοντός. Ο Έβο Μοράλες κατόρθωσε να διαμορφώσει ένα μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό συνασπισμό, απαρτιζόμενο από μια ευρύτατη γκάμα ριζοσπαστικών, προοδευτικών δυνάμεων, κοινωνικών κινημάτων, συνδικάτων και ιθαγενικών κοινοτήτων» ανέφερε ο Α. Τσίπρας.

Στην παρέμβαση του Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε τα νικηφόρα αποτέλεσμα της πολιτικής του ηγέτη της Βολιβίας απέναντι στο νεοφιλελεύθερο ιερατείο του καπιταλισμού και χαρακτήρισε τις οικονομικές επιδόσεις της χώρας της Λατινικής Αμερικής ως success story.

Σαρδάμ του πρωθυπουργού

Την ώρα που η συνάντηση ήταν σε εξέλιξη και οι κάμερες ήταν ανοιχτές, ο πρωθυπουργός έκανε ένα στιγμιαίο λάθος στην προσφώνησή του, μπερδεύοντας την... χώρα του προέδρου Μοράλες.

«Αγαπητέ Έβο, φίλε Πρόεδρε της Βενεζου… της Βολιβίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Το στιγμιότυπο στο 5ο λεπτό του βίντεο:-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 17/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα