Α. Τσίπρας από Κάλυμνο: Μήνυμα ειρήνης και αποφασιστικότητας προς Τουρκία

Α. Τσίπρας από Κάλυμνο: Μήνυμα ειρήνης και αποφασιστικότητας προς Τουρκία

Μηνύματα εντός και εκτός της χώρας έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από την Κάλυμνο όπου παραβρέθηκε στον εορτασμό των Θεοφανείων.

Για το εσωτερικό της χώρας έστειλε, όπως είπε, μήνυμα αισιοδοξίας και για τους γείτονες (σ.σ Τουρκία) μήνυμα ειρήνης και φιλίας. 

«Χρόνια πολλά σε όλους, είναι μεγάλη μου τιμή που βρισκόμαστε στο ιστορικό νησί της Καλύμνου. Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους νησιώτες χρόνια πολλά» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε «Θέλω να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Είμαστε εδώ, στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ- από τον Έβρο έως το Καστελόριζο - για να σηματοδοτήσουμε ότι εδώ χτυπά η καρδιά της Ελλάδας, της περήφανης Ελλάδας, της Ελλάδας του μόχθου που θα τα καταφέρει».

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στους γείτονες μας συνεργασίας, ειρήνης και φιλίας, αξίες που όπως είπε η πατρίδα μας υπερασπίζεται διαχρονικά. Παράλληλα ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα, μια μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία, μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Είναι μεγάλη τιμή μας που βρισκόμαστε σήμερα, τούτη δω τη μέρα, στο ιστορικό νησί της Καλύμνου.
Θέλω να ευχηθώ σε όλους εσάς, σε όλους τους Καλύμνιους και τις Καλυμνιές, που βρίσκεστε σήμερα εδώ, σε όλους τους νησιώτες μας, σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, στην Ελλάδα αλλά και απανταχού στον κόσμο, για να θυμηθούμε και τους Καλύμνιους στην Αυστραλία και στις ΗΠΑ που σήμερα γιορτάζουν, να ευχηθούμε χρόνια πολλά. Να δώσουμε ένα μήνυμα, ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Σήμερα βρισκόμαστε εδώ στην Κάλυμνο, στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ, για να σηματοδοτήσουμε ότι στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ, από τον Έβρο έως το Καστελόριζο, χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας. Μιας Ελλάδας δημιουργικής, μιας Ελλάδας περήφανης, μιας Ελλάδας του μόχθου που θα τα καταφέρει.
Και να στείλουμε και μήνυμα και στους γείτονές μας. Μήνυμα ειρήνης, συνεργασίας και φιλίας, αλλά ταυτόχρονα και αποφασιστικότητας. Συνεργασίας, ειρήνης και φιλίας, διότι η πατρίδα μας υπερασπίζεται πανανθρώπινες αξίες διαχρονικά. Την αξία της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας.
Ταυτόχρονα όμως και αποφασιστικότητας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες, τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο. Την αποφασιστικότητά μας λοιπόν εκφράζουμε σήμερα και την αισιοδοξία μας για το μέλλον.

Εύχομαι σε όλους και σε όλες καλή χρονιά και δημιουργική το 2018. Χρόνια πολλά.»