A. Merkel: Δεν έχω την πρόθεση να μπω σε διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πακέτο

A. Merkel: Δεν έχω την πρόθεση να μπω σε διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πακέτο

Πολύ κοντά στη γραμμή του W. Schaeuble βρίσκεται η Angela Merkel, η οποία παρέπεμψε στις αποφάσεις του Eurogroup το ελληνικό θέμα.

Ερωτώμενη μετά τη Σύνοδο Κορυφής πως κρίνει τις παροχές Τσίπρα και τι θα συζητήσει σήμερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό απάντησε: «Υπάρχει κριτική για τις αποφάσεις, όπως το έκανε ξεκάθαρο και ο ESM. Θα συζητήσουμε το θέμα με τον κ. Τσίπρα, δεν έχω την πρόθεση να μπω σε διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πακέτο, αυτό είναι θέμα των υπουργών Οικονομικών και των θεσμών». 

Fr. Hollande: Δεν πρέπει να προσθέτουμε αβεβαιότητα στην αβεβαιότητα

«Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από την Ελλάδα επιπλέον προσπάθειες που ξεφεύγουν από το πλαίσιο των προηγούμενων συμφωνιών. Υπάρχει ανάγκη να ελαφρυνθεί το χρέος της Ελλάδας σε συνθήκες που πρέπει να εξειδικευτούν», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Francois Hollande, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος ανέφερε πως συνάντησε τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο ενώ είχε επαφές σήμερα και με τον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν πρέπει να προσθέτουμε αβεβαιότητα στην αβεβαιότητα», είπε εξηγώντας πως υπάρχουν ήδη πολλά προβλήματα στην Ευρώπη πολιτικά και οικονομικά, που απειλούν την ανάπτυξη η οποία είναι τώρα σχετικά ευνοϊκή.

Καταλήγοντας, ο Fr. Hollande τόνισε την ανάγκη να βρεθεί μια λύση, που θα επιτρέπει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.