Α. Λυκουρέντζος: Η κυβερνητική πλειοψηφία επέλεξε την απόδραση από τις ευθύνες της

Α. Λυκουρέντζος: Η κυβερνητική πλειοψηφία επέλεξε την απόδραση από τις ευθύνες της

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός, Ανδρέας Λυκουρέντζος κατηγορώντας την ότι επέλεξε να αποδράσει από τις ευθύνες της, καθώς η επιτροπή δεν διερεύνησε σε βάθος την υπόθεση. «Σας ομιλώ με ήρεμη και ήσυχη τη συνείδηση. Ήρεμη λόγω της αθωότητάς μου», είπε ο πρώην βουλευτής και υπουργός της ΝΔ και ξεκαθάρισε ότι την περίοδο που διετέλεσε υπουργός «και όχι μόνον-εργάστηκα με συνέπεια  και οδηγό αξίες και αρχές, αλλά  με φιλοπατρία και αποφασιστικότητα».

Ο κ. Λυκουρέντζος εξέφρασε, δε, την απογοήτευσή του για τον  τρόπο διαχείρισης της υπόθεσης αυτής από την Προκαταρκτική Επιτροπή. Αντί της διερεύνησης, ως όφειλε σε εκπλήρωση της εντολής την οποία έλαβε η Επιτροπή, κατέθεσε πόρισμα με το οποίο αρνείται  την κατά τις προαναφερθείσες διατάξεις αρμοδιότητά της. Πρόκειται για κραυγαλέα αντίφαση, η οποία όχι μόνον αισθήματα απογοήτευσης δικαιολογεί, αλλά και εύλογες ανησυχίες  για την ποιότητα της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών επιτρέπει», υπογράμμισε.

Το συμπέρασμα του πρώην υπουργού και αναφέρομενου στη δικογραφία δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι η Πλειοψηφία της Επιτροπής επέλεξε να υπηρετήσει σκοπιμότητες. Κι αυτό διότι «στα εσωτερικά έγγραφα της NOVARTIS, το περιεχόμενο των οποίων αποτελεί  πλαίσιο καθοδήγησης  των στελεχών της Εταιρείας στη χώρα μας, για το χειρισμό πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα δεν αναφέρομαι».

Μάλιστα, αναρωτήθηκε  ποια σκοπιμότητα  εξυπηρετούν οι δέκα κάλπες, όταν  υποτίθεται τα αναφερόμενα πρόσωπα κρίνονται  ατομικά  αλλά χωρίς διατυπωμένες κατηγορίες.

Τέλος, ο κ. Λυκουρέντζος προανήγγειλε ότι δεν θα επιτρέψει με κανένα τρόπο, να επικρεμάται επί μακρόν  μια ανυπόστατη κατηγορία σε βάρος μου. « Μετά την σημερινή απόφαση  της Ολομέλειας της Βουλής, θα ζητήσω  με επιστολή μου απο τον αξιότιμο κ Νίκο Βούτση,  να συστήσει σύμφωνα με τη διάταξη  του άρθρου 86,παράγραφος 5 του Συντάγματος  ειδική επιτροπή, όπως ορίζει το Σύνταγμα   και ως δικαίωμα παραχωρεί  στον θιγόμενο ή και στους συγγενείς του, από Αντιπρόεδρο της Βουλής και τέσσερις ανώτατους δικαστικούς  να εξεταστεί η περίπτωση μου αποκλειστικά και ως μεμονωμένη», είπε.