A. Λοβέρδος: Σκευωρία της κυβέρνησης η υπόθεση Novartis

A. Λοβέρδος: Σκευωρία της κυβέρνησης η υπόθεση Novartis

Για σκευωρία που εκπορεύτηκε από υπουργό και ενδεχομένως πρωθυπουργό, έκανε λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή την αποκάλυψη της αναφοράς του αντεισαγγελέα Γ. Αγγελή για την υπόθεση Novartis. Διερωτήθη, μάλιστα, αν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εξέτασε την αναφορά Αγγελή.

«Είναι δυνατόν να διαβάζουμε από εν ενεργεία αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αυτά για τα οποία ρωτούσαμε την κυβέρνηση;» διερωτήθη ο Α. Λοβέρδος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Ρωτάμε τον κ. Τσίπρα, τα έκανε μόνος του ο υπουργός; Υπάρχει συνεργάτης στο Μαξίμου; Πoιοι υπουργοί που πηγαινοέρχονταν στον Άρειο Πάγο σχετίζονται με αυτό;» συνέχισε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ επισημαίνοντας ότι «αυτά τα ερωτήματα θα τεθούν μετά τις εκλογές».

Συνεχίζοντας για την αναφορά του κ. Αγγελή είπε ότι «ανεξαρτήτως του τί τύχη είχαν από την κυρία Δημήτριου - τα εξέτασε αυτά; - την καλώ να κάνει δήλωση αν εξέτασε την αναφορά Αγγελή. Την κυρία Δημητρίου δεν την ενόχλησε ότι στον τομέα της αρμοδιότητάς της υπάρχει υπουργός που εμπλέκεται;»

Όπως είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος «δεν θα τελειώσει το θέμα εύκολα. Εδώ θα έχουμε μια περίπτωση που θα μείνει στην πολιτική και συνταγματική ιστορία ως σκευωρία πολιτική που εκπορεύτηκε από κυβέρνηση, υπουργό και ενδεχομένως πρωθυπουργό».

«Ευτυχώς που υπήρξε δυνατότητα να μάθουμε κάτι περισσότερο από επίσημα χείλη» είπε για την αποκάλυψη προσθέτοντας ότι «εμένα με ενδιαφέρει η καταγγελία Αγγελή για πολιτικά πρόσωπα».