Α. Λοβέρδος σε Ν. Παππά για ΕΡΤ: Έχετε συναίσθηση των κυβερνητικών ευθυνών;

Α. Λοβέρδος σε Ν. Παππά για ΕΡΤ: Έχετε συναίσθηση των κυβερνητικών ευθυνών;

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Τις βαρύτατες καταγγελίες του εντεταλμένου συμβούλου προγράμματος της ΕΡΤ Σπύρου Κριμπάλη φέρνει στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον υπουργό ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπενθυμίζει ότι ο Σπύρος Κρίμπαλης κάνει λόγο για «στρατηγική ήττα της ΕΡΤ στο πεδίο της επικοινωνίας», για «παραδιοικήσεις με ιδιοτελείς σκοπούς», για «συνειδητό καταστροφικό σχέδιο των υποδομών της εταιρείας» και αναφέρεται σε «λούμπεν πελατειακό συνδικαλισμό».

«Εις επιστέγασμα όλων αυτών, Βουλευτής της μείζονος συνιστώσας της κυβερνητικής πλειοψηφίας δήλωσε δημοσίως ότι «η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι, που έχει παραδιοίκηση», η οποία αποτελεί «καθεστώς συντεχνίας και ιδιοτελών συμφερόντων», τονίζει ο κ. Λοβερδος αναφερόμενος στα όσα έχει προσφάτως πει ο Νίκος Φίλης.

Συνεπώς ρωτά, μεταξύ άλλων, τον κ. Παππά αν έχει συναίσθηση των κυβερνητικών ευθυνών, συλλογικών αλλά και ατομικών, για όλα αυτά.

Η επίκαιρη ερώτηση

Προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά.

Θέμα: «Βαρύτατες καταγγελίες για την λειτουργία της ΕΡΤ».

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν διατυπωθεί βαρύτατες καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης από «μετά λόγου γνώσεως» πηγές, στις οποίες δεν μπορεί να αποδοθεί πρόθεση εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Με πρόσφατη ανοικτή επιστολή του προς υμάς, ο εντεταλμένος σύμβουλος προγράμματος της ΕΡΤ κ. Σπύρος Κρίμπαλης κάνει λόγο γιά «στρατηγική ήττα της ΕΡΤ στο πεδίο της επικοινωνίας», για «παραδιοικήσεις με ιδιοτελείς σκοπούς», για «συνειδητό καταστροφικό σχέδιο των υποδομών της εταιρείας» και αναφέρεται σε «λούμπεν πελατειακό συνδικαλισμό». Επίσης και άλλα στελέχη της ΕΡΤ έχουν διατυπώσει παρόμοιες καταγγελίες, ζητώντας μάλιστα την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών.

Εις επιστέγασμα όλων αυτών, Βουλευτής της μείζονος συνιστώσας της κυβερνητικής πλειοψηφίας δήλωσε δημοσίως ότι «η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι, που έχει παραδιοίκηση», η οποία αποτελεί «καθεστώς συντεχνίας και ιδιοτελών συμφερόντων».
Κατόπιν αυτών,

Ερωτάσθε:

Α. Έχετε συναίσθηση των κυβερνητικών ευθυνών, συλλογικών αλλά και ατομικών, για όλα αυτά;

Β. Προτίθεσθε να λάβετε μέτρα και εάν ναι ποια, για την διασφάλιση των συμφερόντων της ΕΡΤ, δημοσίου οργανισμού επί του οποίου ασκείτε κυβερνητική εποπτεία;