Α. Λοβέρδος προς Ε. Τουλουπάκη: Με ποια αιτιολογία χορηγήθηκε καθεστώς προστασίας στους μάρτυρες της Novartis;

Α. Λοβέρδος προς Ε. Τουλουπάκη: Με ποια αιτιολογία χορηγήθηκε καθεστώς προστασίας στους μάρτυρες της Novartis;

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για καταφανώς ψευδέστατες καταθέσεις τριών ανθρώπων και ζητά να του δοθούν οι διατάξεις βάσει της οποίας οι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis μπήκαν σε καθεστώς προστασίας.

Συγκεκριμένα, με αίτηση που κατέθεσε προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και την Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, Α. Λοβέρδος ζητά τα εξής:

«Με την παρούσα ζητώ να μου χορηγήσετε αντίγραφα όλων των διατάξεων, με τις οποίες χορηγήθηκε στους μάρτυρες Σαράφη, Κελέση και Αναστασίου καθεστώς προστασίας είτε αυτές εκδόθηκαν από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών (διατάξεις 1/2018, 12/2017, 13/2017) είτε αυτές εκδόθηκαν από την κ. Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς καθώς και τη σχετική εγκριτική διάταξη του Αντιεισαγγελέα του Α.Π., η οποία εκδόθηκε την 9η Φεβρουαρίου 2018 καθώς και κάθε άλλη διάταξη σχετικώς με την προστασία μαρτύρων που ενδεχομένως εκδόθηκε.

Το έννομο συμφέρον να ζητήσω τα ανωτέρω έγγραφα είναι προφανές, καθόσον πλήττομαι βαρύτατα από τις καταφανώς ψευδέστατες καταθέσεις των ανωτέρω τριών ανθρώπων. Η παρούσα αίτησή μου δεν αποσκοπεί στην γνώση των ονομάτων των ψευδομαρτύρων, αλλά να μου καταστεί γνωστή, ως κατά το νόμο ήδη έπρεπε να είχε γίνει, η αιτιολογία βάσει της οποίας αφενός προκύπτει η συμβολή τους στην αποκάλυψη θεμάτων διαφθοράς και αφ'ετέρου δήθεν επαπειλούμενοι κίνδυνοι για έννομα (ουχί παράνομα βεβαίως) αγαθά τους, που θα ετίθεντο σε κίνδυνο εάν κατέθεταν επωνύμως».