Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, 15:04

-A +A

Α. Λοβέρδος: Ο Τσίπρας επιχειρεί να διχάσει και για την Συνταγματική αναθεώρηση

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, 15:04
Α. Λοβέρδος: Ο Τσίπρας επιχειρεί να διχάσει και για την Συνταγματική αναθεώρηση
-A +A

«Το άρθρο 86 είναι σημαντικό και πρέπει να αλλάξει γιατί το ζητάει ο κόσμος» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς οι τροποποιήσεις επί του συγκεκριμένου άρθρου αφορούν στις ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Παράλληλα προέβλεψε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλ. Τσίπρας δεν θα επιτρέψει να διεξαχθεί μια σοβαρή συζήτηση στη Βουλή για το ζήτημα της αναθεώρησης του Συντάγματος.

Ο κ. Λοβέρδος μιλώντας σήμερα στον Alpha 98,9 ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τη Δευτέρα που θα μιλήσουν οι αρχηγοί, μην έχετε αμφιβολία ότι θα αφήσει να γίνει σοβαρή συζήτηση αυτός ο άνθρωπος. Αυτός ο άνθρωπος πάει με τη λογική να διχάσει και διχάζει παίρνοντας ένα κομμάτι αυτός. Αυτή είναι η λογική του, τον είδαμε τα τέσσερα χρόνια, τον είδαμε και ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο άνθρωπος αυτός δεν αφήνει τις συζητήσεις να προχωρήσουν σοβαρά».

Ως προς τις διατάξεις του άρθρου 86, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε το ότι είναι σημαντικό να υπάρξουν αλλαγές, καθώς αυτό φαίνεται να αποτελεί και αίτημα των περισσοτέρων πολιτών. «Τα θέματα έκλεισαν. Θα αλλάξουν 8μιση ή 9 διατάξεις. Το άρθρο 86 είναι σημαντικό και πρέπει να αλλάξει γιατί το ζητάει ο κόσμος. Εμείς είμαστε όλοι σύμφωνοι ότι θα αλλάξει. Αν δεν υπάρχει η κοινή νομοθετική παρέμβαση, θα είναι οι προθεσμίες του κοινού νόμου για τις παραγραφές, δηλαδή 15-20 χρόνια».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ εξαπολύοντας ακόμα μια επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επιχειρεί να «τινάξει στον αέρα» τη διαδικασία και μάλιστα κατά την τελευταία ημέρα της Επιτροπής, μέσω της επιστολής Τσίπρα. «Ενώ πηγαίναμε σε μια διαδικασία κανονική στο Σύνταγμα, πλάι στις.... Νοβάρτες, στις συγκρούσεις και είχαμε κι εγώ και ο Βενιζέλος δίπλα μας αυτούς που έστηναν τις κάλπες εναντίον μας, κρατάγαμε τη συζήτηση ήπια, και την τελευταία μέρα της επιτροπής έστειλε επιστολή ο κ. Τσίπρας και πήγε να την τινάξει στον αέρα, λέγοντας ότι δεν αναθεωρείται το άρθρο 86 γιατί σε διατάξεις θέλετε να πετύχετε παραγραφές και φυσικά άλλαξε το κλίμα μιας συζήτησης που πήγαινε σοβαρά» ανέφερε καταληκτικά ο κ. Λοβέρδος.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα