Α. Λοβέρδος: Να πάψει ο Τσακαλώτος να περιφέρει τον εαυτό του ως χιουμορίστα ενοριακό εφημέριο

Α. Λοβέρδος: Να πάψει ο Τσακαλώτος να περιφέρει τον εαυτό του ως χιουμορίστα ενοριακό εφημέριο

Σφοδρή επίθεση στον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο εξαπέλυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος από το βήμα της Βουλής. Μάλιστα, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει νέα μέτρα, κάλεσε τον Υπουργό να πάψει να παριστάνει τον αθώο του αίματος περιφέροντας τον εαυτό του ως χιουμορίστα ενοριακό εφημέριο.

Όπως εξήγησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τριάμιση χρόνια αντιπολίτευση αλλά κυβέρνηση. «Γι' αυτό είναι θράσος να προσποιείται τον αρχηγό της εσωκομματικής αντιπολίτευσης», σημείωσε ενώ ξεκαθάρισε ότι με το πολυνομοσχέδιο πλήττονται οι πάντες.

Σε αυτό , άλλωστε, σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο διαψεύδεται και γελοιοποιείται το ψευδοαφήγημα της Κυβέρνησης για καθαρή έξοδο.« Ματαίως προσπαθούν να στήσουν σ' όλη την χώρα κοινωνικά σανοπωλεία. Δεν αγοράζει κανείς πλέον», προσέθεσε ο κ. Λοβέρδος ενώ έκανε ειδική αναφορά στα ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα, ζήτησε «καθαρότητα και διαύγεια για όσα πράττουν με την FYROM», τονίζοντας ότι «είναι αδιανόητο να έχει καταλήξει η χώρα να ασκεί τηλεφωνική διπλωματία και να περιμένουμε το αποτέλεσμα μιας τηλεφωνικής συνομιλίας. Συμφωνίες για κρίσιμα ζητήματα δε γίνονται τηλεφωνικώς. Αλλά και ακόμη, Όταν λύσετε εσείς τα θέματα με τα τηλέφωνα, αυτό δεν μπορεί να αποτελεί λύση για όλους μας.

Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική σε ορισμένα στελέχη της κυβέρνηση που κάνοντας λάθη εξυπηρετούν τον Ερντογάν ως υποψήφιο Πρόεδρο της Τουρκίας. «Δεν γίνεται την ίδια χρονική στιγμή κυβερνητικό στέλεχος να συνιστά ψυχραιμία και έταιρο κυβερνητικό στέλεχος του μικρότερου κόμματος της κυβερνητικής συμμαχίας να κάνει λόγο για Casus belli», εξήγησε χαρακτηριστικά.

Τέλος, εκτίμησε ότι  οποτε και να γίνουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα «φάει μαύρο»! 

Αλέξανδρος Διαμάντης

Φωτογραφία intime news