Α. Λοβέρδος για Κουμουτσάκο: «Να κομψύνει τις εκφράσεις του»

Α. Λοβέρδος για Κουμουτσάκο: «Να κομψύνει τις εκφράσεις του»

Σκληρή κόντρα ξέσπασε στη Βουλή, μετά την αναφορά του Γ. Κουμουτσάκου στο άρθρο του Κ. Σημίτη στα «Νέα». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ κάλεσε τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη «να κομψύνει τις εκφράσεις του αν δεν θέλει να ανακαλέσει», τονίζοντας ότι για την απόφαση του Ελσίνκι αναφορικά με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην ΕΕ, τα «Νέα» έκαναν έρευνα με τοποθετήσεις ακαδημαϊκών και ζήτησαν σχόλιο από τον πρώην πρωθυπουργό.

«Η εφημερίδα είχε πρωτοσέλιδο αρκετά αιχμηρό και ο κ. Σημίτης έκανε δήλωση ότι δεν είχε τιτλοφορήσει με τον τρόπο αυτό το άρθρο», είπε και πρόσθεσε: «Και ξαφνικά ο κ. Κουμουτσάκος έρχεται εδώ σε συνθήκες που η χώρα χρειάζεται συναίνεση και άφησε αιχμές. Του λέω λοιπόν να είναι πολύ ενημερωμένος κανένας για το τι λέγεται όταν παίρνει το λόγο απευθύνει αυτά που είπε».

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι η μομφή Κουμουτσάκου «είναι στο κενό», καθώς η παρατήρηση αφορούσε ότι «δέχθηκε να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις χωρίς να έχουν λυθεί τα θέματα με τη Τουρκία»

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Σπ. Λίβανος υπογράμμισε ότι αυτό που είπε ο κ. Κουμουτσάκος εκφράζει τη παράταξή μας, ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι ο χρόνος να ανοίξουμε το ζήτημα. «Σε μια δύσκολη συγκυρία πρέπει να κατεβάσουμε τους τόνους με αίσθηση ομοψυχίας και σε αυτό το πλαίσιο ήταν ενταγμένη η τοποθέτηση Κουμουτσάκου και η δική μας θέση καλύπτει αυτό που είπατε και δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα», κατέληξε.