Α. Λοβέρδος: Είστε η κυβέρνηση-κηλίδα του ασφαλιστικού

Α. Λοβέρδος: Είστε η κυβέρνηση-κηλίδα του ασφαλιστικού

Οξεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Μάλιστα, είπε ότι η κυβέρνηση αποτελεί την «κηλίδα του ασφαλιστικού», καθώς αφενός κατάργησε την προσωπική διαφορά και άρα «οι περικοπές της θα πλήξουν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους» και αφετέρου ψήφισε εκ νέου τις περικοπές στο μεσοπρόθεσμο προ 15 ημερών. Τόνισε επίσης ότι η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας εμπαίζει τους συνταξιούχους, «παίζοντας με τον πόνο των πολλών». «Κανείς δεν αγοράζει πλέον τα ψέματα που απεγνωσμένα προσπαθείτε να πουλήσετε και ως κόμματα αλλά και ως κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», εκτίμησε παράλληλα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ενώ ειδική μνεία έκανε στο «φόρο» του ΕΦΚΑ.

«Δικηγόρος που για το 2017 δηλώνει εισόδημα 50.000 ευρώ αποδίδει ΦΠΑ 15.000 ευρώ. Οι εταιρείες-εντολείς του κατέβαλαν φόρο 20% δηλαδή 11.000 ευρώ.  Τελικά το 50% από αυτά πληρώνει ο πελάτης, το παίρνει το κράτος. Και σε αυτή την κατάσταση προστίθενται οι αναγκαίες πληρωμές,  οι εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ (850 Ε μηνιαίως),  αλλά και η εισφορά αλληλεγγύης, η φορολογία εισοδήματος φυσικού προσώπου, η προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος. Και δεν συνυπολογίζω εκείνους που έχουν αμοιβή και από μισθωτές υπηρεσίες. Και δεν συνυπολογίζω τον ΕΝΦΙΑ, όπου πλέον με αυτά τα βάρη αγγίζουμε το 90-95%», εξήγησε χαρακτηριστικά. Συμπέρανε, δηλαδή, ότι πρόκειται για το πιο τρελό σύστημα, το πιο αντιπαραγωγικό σύστημα σε όλο τον πλανήτη, το πιο διεστραμμένο σύστημα σε όλο τον πλανήτη!

Επανερχόμενος στα εργασιακά υπογράμμισε ότι η αγορά μαστίζεται τόσο από την πλήρως αδήλωτη εργασία, όσο και από την υποδηλούμενη εργασία.