Α. Καββαδία σε Κ. Κατσίκη: Να προστατεύσουμε το πολιτικό σύστημα από σκοταδιστές σαν εσάς

Α. Καββαδία σε Κ. Κατσίκη: Να προστατεύσουμε το πολιτικό σύστημα από σκοταδιστές σαν εσάς

Την «έκρηξη» της Αννέτας Καββαδία προκάλεσε η νέα απάντηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κωνσταντίνου Κατσίκη, ο οποίος σχολίασε την παραπομπή που ζητούν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του.

Ο Κ. Κατσίκης επανέλαβε σήμερα το πρωί πως «δεν υπήρξα ομοφοβικός ούτε σκοταδιστής και δεν έχω να εξετάσω καμία θέση και στάση μου. Ήμουν ξεκάθαρος και δεν παίρνω τίποτα πίσω».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία εκ των 16 βουλευτών που ζήτησαν την παραπομπή του Κ. Κατσίκη μετά τα ομοφοβικά σχόλια του από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αναδοχή τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια.

Μέσω του λογαριασμού της στο Facebook, δήλωσε πως «δεν περιμένει κανείς από τον κ. Κατσίκη, να αντιληφθεί το μέγεθος του ατοπήματός του. Ούτε να ζητήσει συγγνώμη από τη μερίδα εκείνη των συμπολιτών μας που καθυβρίζει με τον, πλέον, σκαιό τρόπο».

Και συνεχίζει «για να συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε οι αρχές και οι αξίες από τις οποίες εμφορείται, να είχαν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα... Μας κατηγορεί, λοιπόν - τους 16 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ που ζητάμε την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής - ως «ετεροφοβικούς προστάτες της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, λεσβιών, γκέι, τρανσέξουαλ». Λέξη, όμως, για την ταμπακιέρα. Λέξη για τη ρητορική μίσους, την ευθεία επίθεση εναντίον συνανθρώπων μας, τον ξεκάθαρο ρατσιστικό λόγο, εντός μάλιστα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου».

Τέλος, η Α. Καββαδία τονίζει ότι «η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, κε Κατσίκη, δεν έχει ανάγκη από προστάτες. Αν κάτι χρήζει προστασίας, αυτό είναι το ίδιο το πολιτικό σύστημα και μάλιστα από εκείνους τους εκπροσώπους του που - έχοντας πάρει διαζύγιο από οτιδήποτε άπτεται της στοιχειώδους προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων – ενισχύουν τις μισαλλόδοξες, ρατσιστικές, σκοταδιστικές φωνές που φαίνεται να ξεπηδούν από τις πιο σκοτεινές σελίδες της Ιστορίας…».

ΑΝΕΛ για Κ. Κατσίκη: Τον παραπέμπει συγκεκριμένη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ

Σε «συγκεκριμένη συνιστώσα του κυβερνητικού μας εταίρου» απέδωσε το αίτημα παραπομπής του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Κατσίκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ.

Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του κ. Κατσίκη σχετικά με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια απάντησε ότι «ο τρόπος με τον οποίο εκφράστηκε ο βουλευτής μας είχε ένα προσωπικό χαρακτήρα. Τα επιχειρήματά του για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ήταν καθαρά προσωπικά. Τέτοιου είδους επιχειρήματα δεν τέθηκαν ποτέ στις συσκέψεις των οργάνων του κόμματος. Ο εισηγητής εκ μέρους των ΑΝ.ΕΛ ήταν ο Λαζαρίδης ο οποίος ανέπτυξε την επιχειρηματολογία του κόμματος για το ζήτημα, η οποία βεβαίως ήταν ενάντια στο συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου».

«Ωστόσο, είναι επίσης ενδιαφέρον να δούμε τι συνέβη και στα άλλα κόμματα, όπως στη Ν.Δ. με την κυρία Μάρκου να εισηγείται κάτι διαφορετικό από ό,τι ψήφισε» πρόσθεσε. Αναφορικά με την επιστολή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να παραπεμφθεί ο κ. Κατσίκης στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής είπε ότι ο χειρισμός του ζητήματος είναι αρμοδιότητα του Προέδρου της Βουλής. «Η πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν την παραπομπή του ανήκουν σε μια συγκεκριμένη συνιστώσα του κυβερνητικού μας εταίρου, οι οποίοι έχουν εκφραστεί πολλές φορές ως προς τα ιδεολογικά ζητήματα. Είναι γνωστό ότι τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ταυτίστηκαν ποτέ ιδεολογικά. Ο λόγος για τον οποίο τα δύο κόμματα συνεργαστήκαμε είναι η έξοδος από το μνημονιακό καθεστώς, που επιτυγχάνεται εφέτος, και η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς» επισήμανε η κ. Παπαδοπούλου.