Α. Ηλιόπουλος: Υπάρχει κακοδιαχείριση στα κονδύλια για το προσφυγικό - Είχα ενημερώσει

Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2018, 10:43
-A +A
Α. Ηλιόπουλος: Υπάρχει κακοδιαχείριση στα κονδύλια για το προσφυγικό - Είχα ενημερώσει

Σε σοβαρές καταγγελίες ως προς τη διαχείριση του προσφυγικού προχώρησε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέας Ηλιόπουλος, ο οποίος επανέλαβε όσα κατήγγειλε μέσω του «Φιλελεύθερου» περί κακοδιαχείρισης και πλήρους απουσίας ελέγχου στο ζήτημα. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 fm, δήλωσε δικαιωμένος για την εντολή έρευνας που διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για τη διαχείριση των κονδυλίων: «Εξήντλησα όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να αλλάξει κάτι. Οι έλεγχοι από τη δικαιοσύνη είναι μια δικαίωση στην προσπάθεια που έκανα», σημείωσε.

Ο Αν. Ηλιόπουλος έκανε λόγο για «εικόνες ντροπής» που τον οδήγησαν στο να μιλήσει δημόσια ενώ ειδικά για τη διαχείριση των κονδυλίων είπε πως «όλοι βλέπαμε ότι κάτι δεν πάει καλά» αν και, όπως διευκρίνισε, ο ίδιος δεν είχε άμεση εμπλοκή στο θέμα της διανομής των κονδυλίων.

Σχετικά με το καθεστώς των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στα νησιά ο Α. Ηλιόπουλος τόνισε πως «εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω το πώς πληρώνονται οι ΜΚΟ. Έχω ζητήσει τα στοιχεία από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και δεν έχω πάρει απάντηση».

Παράλληλα, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ήταν «ενήμερος» για όλα τα προβλήματα που είχε εντοπίσει «με σχετική αλληλογραφία».

«Υπάρχει μια κακοδιαχείριση, είναι σαφέστατη όχι μόνο από τις εικόνες που βλέπετε. Δεν είναι απαραίτητο να βγαίνουμε στις ειδήσεις για να κάνουμε τη δουλειά μας. Χαίρομαι που οι δικαστικές αρχές έδειξαν ενδιαφέρον. Χωρίς να θέλω να προκαταλάβω οτιδήποτε η εκτίμησή μου είναι ότι το θέμα δεν θα θαφτεί, θα βγουν κάποια πράγματα».

Κληθείς να ονοματίσει τα προβλήματα στο μεταναστευτικό ο κ. Ηλιόπουλος χαρακτήρισε ως μείζον πρόβλημα τη διαδικασία. «Πολίτες τρίτων χωρών έρχονται και ζητούν προστασία και εμείς δεν τους αντιμετωπίζουμε με ενδεδειγμένο τρόπο. Τα κέντρα στα νησιά δεν έχουν ξεκάθαρη αποστολή. Τι είναι, τι είναι κέντρα φιλοξενίας; Κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης;».

Κάνοντας ειδική αναφορά στην Μόρια ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 3.500-4.000 ανθρώπους. Τους άλλους 4.000 που θα τους βάλουμε;» προσθέτοντας ότι «βεβαίως» υπάρχει θέμα υποδομών.

Διαβάστε ακόμα:

- Ερώτηση Χρυσόγονου στην Κομισιόν για την διαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό

- Παρέμβαση εισαγγελέα για τα κονδύλια στο προσφυγικό - Ανοίγουν όλες οι συμβάσεις

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα