Α. Γεωργιάδης: Το σχέδιο του Ερντογάν απέτυχε γιατί ο Κυρ. Μητσοτάκης ήταν αποφασισμένος

Α. Γεωργιάδης: Το σχέδιο του Ερντογάν απέτυχε γιατί ο Κυρ. Μητσοτάκης ήταν αποφασισμένος

Για οργανωμένη επιχείρηση από πλευράς του τουρκικού κράτους, με στόχο την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας, έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στον Έβρο και τη χθεσινή απόπειρα να πέσει ο φράκτης.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι οι άνθρωποι που καταφθάνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν είναι κάποιοι κατατρεγμένοι. «Σκοπός του Ερντογάν είναι να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα. Αυτό το σχέδιο όμως απέτυχε γιατί ο πρωθυπουργός ήταν αποφασισμένος να προστατέψει την Ελλάδα.

Σχολιάζοντας τη σημερινή επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στη Βρυξέλλες, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν κάνει παζάρι και σίγουρα θα ζητήσει χρήματα. Σημείωσε δε ότι η Άγκυρα θέλει να κάνει θερμό επεισόδιο και το κάνει. «Αυτά που κάνουν τους εκθέτουν ακόμα και σε αυτούς που θέλουν να τους υπερασπιστούν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. Ο ίδιος τόνισε ότι η Ευρώπη γνωρίζει τι γίνεται και δεν υιοθετεί τα fake news της Τουρκίας. «Εάν η Ευρώπη υιοθετούσε τα fake news της Τουρκίας, φαντάζεστε σε τι θέση θα ήταν η Ελλάδα;» τόνισε.

Για τις κλειστές δομές σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μέσω αυτών να φύγουν οι μετανάστες και όχι να μείνουν στη χώρα μας. «Αυτοί που θα μπουν εκεί δεν θα επιτρέπεται να κάνουν αίτηση για άσυλο» διευκρίνισε. Για τις αντιδράσεις στα νησιά σημείωσε ότι «δεν είναι ώρα για να τσακωνόμαστε, είναι ώρα να βάλουμε πλάτη για την πατρίδα». «Με τους νησιώτες δεν αντιδικούμε και καταλαβαίνουμε πλήρως τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται» πρόσθεσε ο υπουργός.