Ά. Γεωργιάδης: Τεράστια σκευωρία που στήθηκε από την κυβέρνηση η Novartis

Ά. Γεωργιάδης: Τεράστια σκευωρία που στήθηκε από την κυβέρνηση η Novartis

Εντολή διερεύνησης των καταγγελιών του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην εποπτεύοντα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Γιάννη Αγγελή έδωσε η εισαγγελέας, Ξένη Δημητρίου, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αποκάλυψε ότι χθες το βράδυ αποφασίστηκε η ανάσυρση του σχετικού φακέλου από το αρχείο που θέτει θέμα παράβασης καθήκοντος, κατάχρησης εξουσίας και παρέμβασης πολιτικού προσώπου στο έργο της δικαιοσύνης

Πρόκειται για την αναφορά του Γ. Αγγελή, στην οποία μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για παράβαση καθήκοντος από τους εισαγγελείς διαφθοράς κυρίως όμως τίθεται θέμα εμπλοκής πολιτικού προσώπου, εν ενεργεία υπουργού της κυβέρνησης Τσίπρα, ο οποίος φέρεται να συναλλάσσεται με τους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης και να δίδει και σχετικές εντολές.

Ο σχετικός φάκελος ετέθη στο αρχείο, κάτι που επικαλέστηκε και η Ελένη Τουλουπάκη σε εξώδικο προς το Πρώτο Θέμα που αποκάλυψε ολόκληρη την αναφορά του κ. Αγγελή, μόνο που δεν είχε εξεταστεί η ουσία της υπόθεσης αλλά το πως έγινε η διαρροή της συνάντησης των εισαγγελέων Διαφθοράς με εκπροσώπους του FBI.

Ουσιαστικά με την εντολή της κ. Δημητρίου, ανοίγει εκ νέου ο φάκελος των καταγγελιών του κ. Αγγελή, αφού σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη ανατέθηκε σε έμπειρο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

«Φαίνεται πως υπάρχει ρητή εντολή της κ. Δημητρίου να ελέγξει ως προς την ουσία των καταγγελιών αλλά και σε βάρος της κ. Τουλουπάκη» δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στον ΣΚάι και την εκπομπή του Αρη Πορτοσάλτε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. προσθέτοντας πως η ουσία αφορά τις καταγγελίες « και ως προς το σκέλος της σκευωρίας δηλαδή ότι έπαιρνε εντολές από εν ενεργεία υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα». 

Σημειώνοντας ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό, τόνισε πάντως, ότι ο ίδιος και η οικογένειά του δεν πέρασαν λίγα όλο αυτό το διάστημα αφού όπως είπε «μέχρι χθες η κ. Τουλουπάκη σε πελάτες μου έγγραφα και τους κυνηγά γιατί έχουν αγοράσει βιβλία από τις εκδόσεις Γεωργιάδη».

«Θέλει να καταστρέψει εμένα και την οικογένεια μου», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας ότι παρά το γεγονός αυτό η υπόθεση Novartis και κυρίως η διαλεύκανση της είναι θέμα υπεράσπισης της δημοκρατίας μας.

Επιπλέον, μιλώντας στον Real Fm, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για μια τεράστια σκευωρία που στήθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα.

«Η κ. Δημητρίου χθες το απόγευμα ανέσυρε από το αρχείο τις καταγγελίες του αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Αγγελή κατά της κυρίας Τουλουπάκη και ανέθεσε σε έτερο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου την επί της ουσίας έρευνα των καταγγελλομένων από τον κ. Αγγελή», δήλωσε ο ίδιος.

Να υπενθυμίζω ότι ο κ. Αγγελής έχει κατηγορήσει την κ. Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας και για οργάνωση μιας σκευωρίας σε συνεργασία με εν ενεργεία υπουργό της κυβερνήσεως, τον οποίο φωτογραφίζει στην αναφορά του», πρόσθεσε.

«Αυτό τοποθετεί όλη την υπόθεση πλέον, για την οποία και εγώ και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Στουρνάρας, ο κ. Λοβέρδος, ο κ. Αβραμόπουλος και όλοι, είχαμε επισημάνει ότι πρόκειται περί μιας σκευωρίας. Ήταν προφανές ότι αυτά που κατήγγειλαν οι λεγόμενοι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος ανήκαν σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας, εκτός αν κάποιος στ''αλήθεια πίστευε ότι μπήκε ο Φρουζής με τροχήλατη βαλίτσα στο Μαξίμου να δώσει 2 εκατ. στον Σαμαρά. Το ότι όμως έγιναν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, το ότι έγιναν πρωτοσέλιδα, το ότι διασύρθηκαν οικογένειες, σπιλώθηκαν συνειδήσεις, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί παρά να το ερευνήσει η ελληνική Δικαιοσύνη και ασφαλώς να το ερευνήσει η επόμενη Βουλή» συμπλήρωσε.

«Όλα αυτά δημιουργούν την εικόνα μιας τεράστιας πλεκτάνης, μιας τεράστιας σκευωρίας που στήθηκε από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Δυστυχώς από ότι φαίνεται σε συνεργασία με κάποιους, ελάχιστους, επίορκους εισαγγελικούς λειτουργούς με μόνο σκοπό την σπίλωση και την καταστροφή των πολιτικών αντιπάλων του κ. Τσίπρα» υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.