Α. Γεωργιάδης: Παραβίαση του Συντάγματος η επιστολή Τσίπρα σε Βούτση

Α. Γεωργιάδης: Παραβίαση του Συντάγματος η επιστολή Τσίπρα σε Βούτση

Επίσημη παραβίαση του Συντάγματος χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης την επιστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Βούτση, με την οποία του ζητά να μην προχωρήσει σε αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 Fm, ερωτηθείς για τις πιθανές αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής και για το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά του Προέδρου της Βουλής ο κ. Γεωργιάδης είπε, ότι περιμένει να δει τι θα κάνει ο Πρόεδρος της Βουλής, ενώ πρόσθεσε ότι «Δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση για πρόταση μομφής, δεν υπάρχει τέτοια απόφαση, δεν μπορώ να σας πω τι θα γίνει στο μέλλον αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια απόφαση εκ μέρους της ΝΔ». 

«Απαγορεύεται εκ του συντάγματος η κυβέρνηση να εκφέρει άποψη για τη Βουλή. Η Βουλή ελέγχει την κυβέρνηση δεν ελέγχεται η Βουλή από την κυβέρνηση για αυτό από το σύνταγμα απαγορεύεται η έκφραση γνώμης της κυβερνήσεως για τον κανονισμό της Βουλής», τόνισε και πρόσθεσε ότι «αν ο κ. Βούτσης αποφασίσει να προχωρήσει στην αλλαγή του κανονισμού αυτό θα σημάνει ότι για πρώτη φορά θα έχει παραβιαστεί ο κανονισμός εν μέσω της συνόδου και θα έχει παραβιαστεί και η ομοφωνία. Καταλαβαίνουμε ότι για να γίνει κάτι τόσο σοβαρό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκβιαστεί από τον Π. Καμμένο». 

 

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «Ο κ. Τσίπρας έχει 6 πρόθυμους οι οποίοι έρχονται σε κάθε ψηφοφορία και ψηφίζουν υπέρ του όσο αυτό συμβαίνει η κυβέρνηση τεχνικά μπορεί να μείνει στην εξουσία».