Α. Γεωργιάδης: Όποιος είναι εμπλεκόμενος στη σκευωρία στο τέλος θα πάει στο δικαστήριο

Α. Γεωργιάδης: Όποιος είναι εμπλεκόμενος στη σκευωρία στο τέλος θα πάει στο δικαστήριο

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Με δικαστήρια προειδοποίησε ο Άδωνις Γεωργιάδης «όσους εμπλέκονται στην σκευωρία», μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Μάλιστα, σε έντονο ύφος τόνισε ότι όποιος νομίζει ότι θα γλιτώσει κάνει λάθος! Παράλληλα, αναφερόμενος στην υπόθεση με τις καταγγελίες του Λιβανού για τη μίζα 2 εκατομμυρίων ευρώ, υπογράμμισε με ειρωνικό ύφος ότι κάποια στιγμή θα στείλει η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη τον φάκελο και «τότε θα τον στείλουμε κι αυτόν στη δικαιοσύνη;» «Τότε θα δω πόσο σας αρέσει η αποκατάσταση του δικαίου αισθήματος. Κάτι μου λέει ότι θα μπει πρώτος ο Πολάκης να τον σώσει», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μόνο η σπίλωση και ο διασυρμός των δέκα πολιτικών προσώπων. Αφού υπενθύμισε ότι έχει ήδη παραιτηθεί από την παραγραφή, επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνει το φάκελο πίσω στη Δικαιοσύνη για «να μην μάθε ο κόσμος ότι αυτά που συζητάτε είναι ψέματα». «Προχθές βγήκε η απόφαση για τον Μαντέλη, μετά από 20 χρόνια. Δηλαδή για 20 χρόνια θα μας κουνάτε το δάκτυλο και θα μας λέτε εσείς εμπλέκεστε στη Novartis», αναρωτήθηκε.  

Σύμφωνα, όμως, με τον κ. Γεωργιάδης πλέον η παρουσία του στη συζήτηση δεν έχει νόημα μετά την παροδοχή του κ. Παπαγγελόπουλου ότι το σκάνδαλο δεν αφορά πολιτικά πρόσωπα. «Αφού λέει ο Παπαγγελόπουλος ότι δεν αφορά πολιτικά πρόσωπα γιατί μαζευτήκαμε εδώ ρε παιδιά;», αναρωτήθηκε. Παράλληλα, μίλησε για τυραννία της πλειοψηφίας, δίνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση με τα βλήματα της Σαουδικής Αραβίας. «Οι πλειοψηφίες αλλάζουν και να είστε βέβαιοι γι΄ αυτό», υπογράμμισε.

Χαρακτήρισε, δε, τον Σπύρο Λάππα υποκριτή εξηγώντας ότι «καίγεται» για το φάρμακο, ενώ στην εξεταστική δεν έχει συζητηθεί ούτε δευτερόλεπτο συγκεκριμένο ζήτημα. «23 εβδομάδες έχετε φάει για τους δήθεν 23 διορισμούς ανθρώπων που έπαιρναν 500 ευρώ το μήνα, ούτε 23 δευτερόλεπτα δεν συζητήσατε για το φάρμακο», είπε.  

«Αλλά ακουστέ, οι μέρες σας τελειώνουν. Θέλετε μέχρι Οκτώβρη του 2019; Κάνεις δεν κυβερνάει για πάντα. οι μέρες κι οι μήνες τελειώνουν. Και επειδή είπε κι ο Ν. Παππάς ότι  θα ξαναβγείτε δώστε μία πιθανότητα να μην σας αποθεώσει ο ελληνικός λαός. Γι' αυτή, τη μία πιθανότητα έπρεπε να έχετε μεγαλύτερη συστολή», υπογράμμισε κλείνοντας.