Α. Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας θέλει να επιλέξει δική του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Α. Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας θέλει να επιλέξει δική του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγορώντας τον προσωπικά ότι επιδιώκει να διορίσει εισαγγελέα του Αρείου Πάγου της αρεσκείας του, ώστε «να έχει δικό του εισαγγελέα για την επόμενη τετραετία».

Μιλώντας στον realfm 97,8 ο Α. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Καμμένος είπε πως θα δούμε εάν σε λίγο καιρό θα είναι εδώ βουλευτές της ΝΔ. Σας διαβεβαιώ ότι θα είναι πίσω από τα σίδερα, είπε. Ο κ. Καμμένος είναι μέλος της κυβέρνησης. Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να διαλέξει εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και θέλει να προλάβει να έχει έναν δικό του εισαγγελέα για την επόμενη τετραετία. Αυτό δεν το λέω εγώ, το λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε:

« Άρα έχουμε ευθεία παρέμβαση στη δικαιοσύνη. Γενικά στις δημοκρατίες υπάρχει ένας ιερός κανόνας που λέει ότι ποτέ τα μέλη της εκτελεστικής εξουσίας δεν μπορούν να μιλούν για θέματα που διερευνά η δικαιοσύνη. Επί ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει το εντελώς αντίθετο. Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας θα πουλήσει διχασμό, πόλωση, ακροδεξιά».

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην έμμεση αναφορά που έκανε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του στον Λουκά Παπαδήμο λέγοντας πως «δεν μπορεί να κλείσει η πληγή που άνοιξε στη χώρα το 2010. Ξεχνάτε ότι πριν το 2010 κυβερνούσαν ο Καμμένος, ο Κουρουμπλής, η Τζάκρη, ο Κοτσακάς. Με ενόχλησε πολύ η στοχοποίηση του Παπαδήμου. Ο κ. Τσίπρας ξεχνάει ότι ο κ. Κύρκος είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Ξενοφώντα Ζολώτα που ήταν τραπεζίτης. Το 2012 έχει γίνει χαμός στην Ελλάδα για το PSI».

«O κ. Τσίπρας έλεγε τότε ότι θα πάει στο Ειδικό Δικαστήριο τον Βενιζέλο. Τι κάνεις από όσα είπες; Απολύτως τίποτα. Όχι μόνο δέχεσαι το PSI αλλά στέλνεις τους δικηγόρους του Ελληνικού δημοσίου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Δεν πρέπει να πας να πεις την επόμενη μέρα λέμε και ένα συγγνώμη για όσα σας λέγαμε το 2012. Αντί να κάνει αυτό βγαίνει και βρίζει τον Παπαδήμο που έφαγε βόμβα».