Ά. Γεωργιάδης: Με ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν τα capital controls και φεύγουν με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ά. Γεωργιάδης: Με ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν τα capital controls και φεύγουν με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Τα capital controls θα αρθούν πλήρως, ήρθαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και φεύγουν με τον ΣΥΡΙΖΑ», ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και επισήμανε ότι με τη νέα κυβέρνηση οι Έλληνες άρχισαν να βγάζουν τα λεφτά τους από τα στρώματα και τα ξαναβάζουν στις τράπεζες.

«Η χώρα επιστρέφει με βήμα ταχύ στην κανονικότητα», συμπλήρωσε, ενώ επανέλαβε πως παραμένει ο στόχος να μπει μπουλντόζα μέσα στο 2019, στο Ελληνικό, κάνοντας λόγο για εμπόδια από ένα «απίστευτο νομικό μπουρδούκλωμα».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και ερωτηθείς για τα capital controls, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι ήταν «το τίμημα για το ότι ήρθε στην εξουσία μια ανεύθυνη κυβέρνηση» και υπογράμμισε πως «όσο πιο γρήγορα φύγουν τα capital controls, τόσο πιο έντονη θα είναι η ώθηση στην ανάπτυξη».

Όπως εξήγησε, «όσο υπάρχει ο νόμος αυτός, με μία απλή υπουργική απόφαση μπορεί να δεσμευτούν τα χρήματα όποιου επενδυτή τα φέρει και έτσι όσο υπάρχει αυτός ο νόμος, κανένα σοβαρό κεφάλαιο δεν πρόκειται να έρθει στη χώρα».

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών έρχονται νομοθετικές πρωτοβουλίες «για να πάρει μπρος η οικοδομή ώστε να έρθει η ανάπτυξη» και αναφέρθηκε στο κυπριακό μοντέλο που η οικοδομή αύξησε το ΑΕΠ πάνω από 4% το χρόνο.

Όσον αφορά το Ελληνικό ο κύριος Γεωργιάδης επισήμανε πως όσα ισχυριζόταν η προηγούμενη κυβέρνηση, ότι το έργο είναι «ένα βήμα πριν, ήταν ανέκδοτο» και σημείωσε πως το κόμμα της, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε την επένδυση.

Αναφερόμενος στα εμπόδια που αντιμετωπίζει το έργο έκανε λόγο για ένα «απίστευτο νομικό μπουρδούκλωμα». «Με τον υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση, κάνουμε αγώνα και προχθές, μετά από 2,5 ώρες συσκέψεων, πετάγεται ένας και λέει ότι πρέπει να γίνει και αυτό το συμβούλιο! Αυτά θα τα τελειώσουμε. Το Ελληνικό θα γίνει και θα γίνει γρήγορα, γιατί για το μέγεθος του έργου, πάμε πολύ γρήγορα», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και επισήμανε πως «στόχος μας είναι να μπει η μπουλντόζα εντός του 2019, γι'' αυτό εργαζόμαστε». 

Διαβάστε ακόμα:

- Αδ. Γεωργιάδης: Εθνικός στόχος η αύξηση των επενδύσεων