Α. Γεωργιάδης: Η ΝΔ δεν αποδέχεται τη διαδικασία πρόσληψης γραμματέων - Θα κάνει νέο διαγωνισμό

Α. Γεωργιάδης: Η ΝΔ δεν αποδέχεται τη διαδικασία πρόσληψης γραμματέων - Θα κάνει νέο διαγωνισμό

Τη μη αποδοχή της διαδικασίας τοποθέτησης μόνιμων γενικών γραμματέων στα υπουργεία από την Νέα Δημοκρατία, προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο σχετικής επίκαιρης επερώτησης. Μάλιστα, προειδοποίησε ότι όταν η αξιωματική αντιπολίτευση γίνει κυβέρνηση θα τους απολύσει ξεκινώντας εκ νέου αξιοκρατικά τη διαδικασία πρόσληψής τους, χωρίς δηλαδή την εμπλοκή των υπουργών, παρά μόνο του ΑΣΕΠ.

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για μεθοδεύσεις της κυβέρνηση να ελέγξει τα υπουργεία, δεδομένου ότι ο νόμος προβλέπει πως η θητεία τους δεν ολοκληρώνεται με την πτώση της σημερινής κυβέρνησης.

«Αυτός είναι όλος ο στόχος σας, ο λαός να σας διώξει από την εξουσία αλλά εσείς να μείνετε. Δεν αναγνωρίζουμε αυτή τη διαδικασία η επόμενη κυβέρνηση θα καταργήσει αυτές τις θέσεις και θα ξεκινήσει τη διαδικασία από την αρχή, θα γίνει με νόμο από το επόμενο κοινοβούλιο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ενώ προσέθεσε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί «να μας φορτώσετε τους δικούς σας γενικούς γραμματείς».

Την ίδια ώρα, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει το πράσινο φως από τους Ευρωπαίους εταίρους στο συγκεκριμένο ζήτημα επειδή τους  έχει κάνει πολλά χατίρια. « Τόσα χατίρια τους έχει κάνει να μην του κάνουν και αυτοί μια εξυπηρέτηση; Το σκοπιανό και το μεταναστευτικό έχει ανταλλάγματα από την τρόικα ,δεν έγιναν έτσι αυτά που ξεπουλάτε», υπογράμμισε.

Τέλος, εξαπέλυσε τα πυρά του προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη δήθεν αποκομματικοποίηση του κράτους που ευαγγελιζόταν όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Όπως είπε ούτε ο γιός του που είναι τεσσάρων ετών δεν τους πιστεύει, καθώς «έχουν ξεπεράσει όλα τα προηγούμενα των κυβερνήσεων οι οποίες λέτε ότι ήταν κακές».

Αλέξανδρος Διαμάντης