Α. Γεωργιάδης: Έτοιμη η ΝΔ να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας

Α. Γεωργιάδης: Έτοιμη η ΝΔ να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας

Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα αλλά και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε από το βήμα του 11ου Συνεδρίου της ΝΔ ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη για να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας.

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, «ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε στον ελληνικό λαό το πραγματικό πρόσωπο της Αριστεράς. Όταν βλέπουμε στα κανάλια τους πολιτικούς μας αντιπάλους, τον κ. Τσίπρα, να κατηγορούν τη ΝΔ για όσα έχουν συμβεί στη χώρα, αυτή είναι μία τεράστια συκοφαντία. Η ΝΔ έχει κάνει τα δικά της σφάλματα, αλλά πάντα υπήρχε στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

«Το 2009, ήταν ο Καραμανλής που έλεγε να πάρουμε μέτρα και οι άλλοι έλεγαν "λεφτά υπάρχουν". Εάν δεν είχαν ληφθεί οι καταστροφικές αποφάσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου δε θα είχε φτάσει εδώ η χώρα. Όταν ο κ. Σαμαράς ανέλαβε την εξουσία, παραλάβαμε ένα ΑΕΠ που είχε χάσει 25%. Και στα δυόμιση χρόνια πετύχαμε αποκλιμάκωση της ανεργίας. Παραλάβαμε μία οικονομία σε ύφεση και την παραδώσαμε στην πρώτη θέση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη. Σήμερα, τρία χρόνια μετά η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα σε ανάπτυξη. Οι ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητοι Έλληνες μας έχουν πάει στην τελευταία θέση».

Για τις πρόσφατες αναφορές του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση "ότι την κυβέρνηση Σαμαρά την έριξε η τρόικα και σήμερα η τρόικα στηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ" είπε: "Όμως το εργαλείο για να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας όταν μια ετερόκλητη συμμαχία δεν ψήφισε τον Σταύρο Δήμα. Η Τρόικα είχε σαν μέσο και εργαλείο για την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ".

Συνεχίζοντας είπε ότι "δεν πρέπει να αφήνουμε τους Συριζανέλ να μονοπωλούν την κοινωνική ευαισθησία. Η αριστερά αγαπάει τον λαό στα λόγια, εμείς αγαπάμε τον λαό στα έργα. Περιμένουμε εμείς τον Τσίπρα να μας πει να βοηθήσουμε τον ελληνικό λαό; Εμείς δεν αρνηθήκαμε το κόψιμο του ΕΚΑΣ; Θυμάμαι τον Τσίπρα να αναρωτιέται τότε στην Βουλή ποιοι βουλευτές θα ψηφίσουν το κόψιμο του ΕΚΑΣ; Και μετά το έκοψε ο ίδιος. Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε στον ελληνικό λαό το πραγματικό πρόσωπο της αριστεράς".

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο περιστατικό βίας στο Πανεπιστήμιο και κατέληξε απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητοστάκη: "Όταν γίνετε πρωθυπουργός οι φοιτητές μας δεν θα φοβούνται να πάνε στο Πανεπιστήμιό τους. Και όταν εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας θα πάρει μπρος η οικονομία, θα γίνουν επενδύσεις θα δημιουργηθούν δουλειές. Πρέπει να γίνουν σύντομα εκλογές, να μη χαθεί ούτε μία ψήφος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πάρει την εντολή για να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές για να βγει η Ελλάδα από τον βούρκο"