Α. Γεωργιάδης: Επιστρέφει η ελεύθερη οικονομία και η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα

Α. Γεωργιάδης: Επιστρέφει η ελεύθερη οικονομία και η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα

 

«Επιστρέφει η αριστεία στην επιχειρηματικότητα και στην κοινωνία. Επιστρέφει η ελεύθερη η οικονομία στην Ελλάδα και μαζί με αυτήν και η επιχειρηματικότητα», επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ''Αδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας τον «κομβικό ρόλο» που θα διαδραματίσουν ο ιδιωτικός τομέας και οι επιχειρήσεις, για να κερδίσει η ελληνική κυβέρνηση το στοίχημα που έχει βάλει, και την επόμενη 4ετία η Θεσσαλονίκη να είναι μια καινούρια πόλη.

Μιλώντας από το βήμα της αποψινής τελετής απονομής των πρώτων αριστείων επιχειρηματικότητας που απένειμε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), ο κ. Γεωργιάδης λέγοντας ότι «ηττήθηκαν οι ιδέες της αριστεράς που γευτήκαμε όλοι μας, για λίγο ευτυχώς, για τεσσεράμισι χρόνια», σημείωσε πως «επιτέλους ήρθε η ώρα να ξεφύγουμε από την ιδεολογική μιζέρια των τελευταίων χρόνων».

Αναφερόμενος στη στροφή στο «αυτονόητο», όπως είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε τις αντιδράσεις που υπήρξαν όταν δημιουργούταν ο ιδιωτικός αερομεταφορέας της Aegean, την εποχή που όπως είπε «ο φορολογούμενος πλήρωνε ακριβά τις ζημίες της κρατικής τότε, 'Ολυμπιακής και Αεροπορίας'».

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος αναφέρθηκε και σε εκείνους τους επιχειρηματίες που αισχροκερδούν, λέγοντας «αυτούς δεν τους θέλουμε και πρέπει να απομακρυνθούν. Την ίδια στιγμή όμως, πρέπει να τιμάμε την καλή επιχειρηματικότητα».

Ο ίδιος εξήρε το έργο που παράγεται στο ΕΕΘ, τόσο από τον πρόεδρό του, Μιχάλη Ζορπίδη, όσο και από τους ανθρώπους του και εξέφρασε την ευχή του να καταστεί θεσμός η απονομή αριστείων επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Εκφράζοντας τη χαρά του για τη «φιλική στροφή προς την επιχειρηματικότητα που έκανε και θα συνεχίσει να κάνει η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη», ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου σημείωσε πως «επιτέλους έλαβε τέλος η εποχή της αριστεράς, στη διάρκεια της οποίας η επιχειρηματικότητα θεωρούταν ως κάτι κακό».

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Οικονομικών του ΑΠΘ, Ευγενία Πετρίδου, επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων, αναφέρθηκε στο πώς λειτούργησε η Σχολή Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, η οποία βοήθησε το ΕΕΘ για να ολοκληρώσει με επιστημονικό τρόπο και αδιάβλητες διαδικασίες, την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων.

Στην έναρξη της εκδήλωσης βραβεύτηκε ο πρόεδρος της Aegean Airlines, Ευτύχης Βασιλάκης, με τον πρόεδρο του ΕΕΘ, Μιχάλη Ζορπίδη, να τονίζει «το Επιμελητήριο αποφάσισε να τιμήσει την εταιρεία, με ειδική τιμητική διάκριση θέλοντας να την ευχαριστήσει και να την συγχαρεί για τη συμβολή της στον μεγάλο αγώνα όλων μας, να γίνει η Θεσσαλονίκη μας σημαντικός τουριστικός προορισμός». Ο κ. Βασιλάκης, παραλαβάνοντας το βραβείο έκανε αναφορά στη Θεσσαλονίκη που «μας έμαθε να πετάμε στο εξωτερικό, παίρνοντας την κληρονομιά της Cronus» και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΕΕΘ, τους είπε «ξέρω ότι περιμένετε περισσότερα από εμάς. Με τα καινούρια αεροπλάνα και τον εκσυγχρονισμό του ¨'Μακεδονία' θα τα πετύχουμε» .

Η βραδιά επεφύλασσε και μια έκπληξη στον πρόεδρο του ΕΕΘ, Μιχάλη Ζορπίδη: Ο αντιπρόεδρος της αναπτυξιακής εταιρείας του ΕΕΘ, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, έδωσε ειδική πλακέτα στον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος, λαμβάνοντάς το, τόνισε πως θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των επαγγελματιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ