Τ. Χριστοδουλοπούλου: Σας βλέπω σε καταφύγιο - Α. Γεωργιάδης: Είστε φασίστες

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Σας βλέπω σε καταφύγιο - Α. Γεωργιάδης: Είστε φασίστες

Ένταση δημιουργήθηκε στην Επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να βάλει κατά της Τασίας Χριστοδουλοπούλου αλλά και της κυβέρνησης με αφορμή την υπόθεση της Novartis. Όλα ξεκίνησαν από μια αναφορά της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είπε με νόημα: «Θα ξαναβγούμε και σας βλέπω σε καταφύγιο».

Ο γαλάζιος αντιπρόεδρος απάντησε σε έντονο ύφος, λέγοντας ότι η κυβέρνηση προσπάθησε με μια διορισμένη εισαγγελία να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψη των αντιπάλων με λάσπη. «Και αφού το κάνατε τώρα που σας έπιασαν μας κάνετε και τους ανήξερους και μας κάνει μαθήματα η κ. Χριστοδουλόπουλου. Οι κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες ευτυχώς στις δημοκρατίες αλλάζουν και το μόνο που δεν μπορείτε να εμποδίσετε είναι να γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο», είπε με την κυρία Χριστοδουλοπούλου να σηκώνει το γάντι τονίζοντας προς το παρόν η ΝΔ είναι αντιπολίτευση και ο κ. Γεωργιάδης θα πρέπει να κλείσει την ομιλία του γιατί μιλάει περισσότερο από τη συμπολίτευση.

« Κυρία μου είστε μία αποκάλυψη σας λατρεύω, σας έχω λατρεία. Πού το βρήκατε αυτό ότι η αντιπολίτευση μιλάει λιγότερο από την συμπολίτευση. Φασίστες πραγματικοί είστε. Τίποτα δε σας ενδιαφέρει εκτός από την καρέκλα σας», αναπάτνησε ο κ. Γεωργιάδης, με την κ. Χριστοδουλοπούλου να ξεφεύγει. « «Αν εμείς είμαστε φασίστες Γεωργιάδη εσύ τι είσαι ναζιστής, ναζιστές  είστε; », αναρωτήθηκε μη έχοντας τίποτα να απαντήσει, αφού ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε τα πεπραγμένα της ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. «Διδάξατε τη δικτατορία της πλειοψηφίας σε αυτό ήσασταν καλή δασκάλα, ελπίζω να είμαστε κι εμείς καλοί μαθητές», προσέθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, προκαλώντας την αντίδραση του Γιώργου Κατρούγκαλου ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ τον χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς κωμικό και σχιζοφρενή.

 «Ο κ. Κατρούγκαλος με εξαιρετικά μειλίχιο ύφος με είπε κωμικό και σχιζοφρενή, δεν ήξερα ότι αυτά είναι στο πλαίσιο του ήπιου διαλόγου. Με διδάξατε ότι το να λες κάποιον κωμικό και σχιζοφρενή είναι ήπιος κοινοβουλευτικός διάλογος. Δεν είναι μόνο ζήτημα τόνου αλλά και λόγου. Αλλά θα σας ρωτήσω και εγώ κάτι το να μιλάει για Δημοκρατία κάποιος που δηλώνει κομμουνιστής τι ακριβώς είναι;», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Αλέξανδρος Διαμάντης