Α. Χαρίτσης: Η επόμενη μέρα προυποθέτει συμμαχίες

Α. Χαρίτσης: Η επόμενη μέρα προυποθέτει συμμαχίες

Την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού με την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής". «Η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια και η αποκατάσταση της κανονικότητας που πετύχαμε διαμορφώνουν ένα νέο πολιτικό τοπίο» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Τονίζει ότι «οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση, τη μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση, την προσπάθεια να κλείσουν εκκρεμότητες δεκαετιών στα εθνικά θέματα επαναφέρουν πιο έντονα στο προσκήνιο τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις συντηρητικές δυνάμεις οι οποίες θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στο μοντέλο που χρεοκόπησε το 2010 και στον αριστερό-προοδευτικό πόλο με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ, που διεκδικεί να θέσει τη χώρα σε τροχιά βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης, με ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας και εμβάθυνση της δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα» και προσθέτει: «Πάνω σε αυτά τα θέματα όλοι καλούνται να επανατοποθετηθούν».

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρει ότι η επόμενη ημέρα για το πολιτικό σκηνικό της χώρας προϋποθέτει συμμαχίες, όμως συμπληρώνει ότι για να υπάρξουν τέτοιες συμμαχίες «απαιτείται σαφήνεια και ειλικρίνεια. Οι συμμαχίες συγκροτούνται στο πλαίσιο ξεκάθαρων πολιτικών σχεδίων και συγκεκριμένων προγραμματικών συγκλίσεων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ