«Μπαράζ» δημοσίων δαπανών από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές

«Μπαράζ» δημοσίων δαπανών από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές

Στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει τώρα σε ένα «μπαράζ» δημόσιων δαπανών στην προσπάθεια της να προσεγγίσει ψηφοφόρους μετά την συντριπτική της ήττα στις ευρωπαϊκές και δημοτικές εκλογές αναφέρεται σημερινό άρθρο των Times καθώς, όπως τονίζει, ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει στην πρόσληψη 10.500 εκπαιδευτικών σε μια προσπάθεια να κερδηθεί η δημόσια στήριξη πριν από τις εκλογές στις 7 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση εγκρίθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, μετά την ήττα που δέχτηκε το αριστερό κόμμα του Αλεξή Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑ στις τοπικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Ο Κώστας Γαβρόγλου, ο υπουργός Παιδείας, θα ξεκινήσει «άμεσες προσλήψεις», προσλαμβάνοντας ένα πρώτο κύμα 5.250 πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων εκπαιδευτικών για το 2020-21 ενώ οι υπόλοιποι θα προσληφθούν μέσα στο επόμενο σχολικό έτος.

Ειδικά για την Παιδεία πάντως, οι Times κάνουν αναφορά στην προσπάθεια ανάκαμψης από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που οδήγησαν στην έξοδο περίπου 8.500 εκπαιδευτικούς είτε με πρόωρη συνταξιοδότηση είτε με απολύσεις. Συνολικά λόγω περικοπών στον προϋπολογισμό, οι θέσεις των δασκάλων μειώθηκαν κατά 15.000, όπως είχαν απαιτήσει οι δανειστές της Ελλάδας στο πλαίσιο των μνημονίων.

«Σε κάθε περίπτωση, η καμπάνια προσέγγισης ψηφοφόρων από την κυβέρνηση, έχει ήδη υποστεί ισχυρό πλήγμα, καθώς την Παρασκευή ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μπλόκαρε ένα κύμα προσλήψεων, όταν η αναπληρώτριά του παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε τη θέση της για να εξασφαλίσει μια καλοπληρωμένη θέση για την κόρη της», καταλήγει το ρεπορτάζ.

Φωτογραφία intime news