T. Θεοδωρικάκος: Θα ξεπεράσουν τις 15.000 οι προσλήψεις το 2020

T. Θεοδωρικάκος: Θα ξεπεράσουν τις 15.000 οι προσλήψεις το 2020

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Παραπάνω από 15.000 αναμένεται να είναι οι νέες προσλήψεις το 2020 σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο. «Για τη διετία 2018-2019 οι εκτιμώμενες αποχωρήσεις από το δημόσιο ξεπερνούν τις 21.000. Ήταν ήδη προγραμματισμένες και προγραμματίστηκαν κι από εμάς περίπου 18.000 προσλήψεις για την περίοδο 2019-2020. Ταυτόχρονα, συγκεντρώνουμε τα αιτήματα για προσλήψεις από το σύνολο των φορέων του δημοσίου», τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Παράλληλα, σημείωσε σχετικά με τις προσλήψεις που εξαιρούνται από τη σχέση 1:1, ότι προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για την πρόσληψη 15.000 και συγκεκριμένα 8.116 υπαλλήλων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων, 2.900 του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο, όπως είπε, «ενισχύουμε με 60 εκατ. ευρώ, 4.500 στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, καθώς και ένας σημαντικός αριθμός προσλήψεων που θα πραγματοποιηθεί για εκπαιδευτικούς από το υπουργείο Παιδείας».

«Οφείλουμε να βάλουμε τα σπαθιά της κομματικής αντιπαράθεσης στα θηκάρια ειδικά στα εθνικά θέματα και στην σχέσης μας με την Τουρκία», είπε επίσης ο Υπουργός ενώ υπογράμμισε ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η αναγέννηση της Ελλάδας. «Για να το επιτύχουμε, όμως, πρέπει να συνεγείρουμε όλες τις δυνάμεις του ελληνισμού. Εντός και εκτός Ελλάδας. Η ψήφος για τους Έλληνες του εξωτερικού είναι ένα μήνυμα που πρέπει να αγκαλιάσουν οι συμπατριώτες μας σε όλη τη γη», είπε αναφερόμενος στην ψήφο των απόδημων, αποκαλύπτοντας ότι Υπουργείο το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε διαδικτυακή καμπάνια ενημέρωσης των Ελλήνων.

«Ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές και πολιτικές μας διαφορές υπάρχει κάτι που μας ενώνει όλους: είναι ο πατριωτισμός που έχουμε όλοι οι Έλληνες. Είναι η πατρίδα μας που αποτελεί μια σταθερή αναφορά, και η οποία σήμερα μας έχει ανάγκη όλο και πιο πολύ ενωμένους, παρά διχασμένους», τόνισε κλείνοντας.