T. Πετρόπουλος: Δεν χρειάζονται περικοπές στις συντάξεις

T. Πετρόπουλος: Δεν χρειάζονται περικοπές στις συντάξεις

Στην εκτίμηση ότι οι περικοπές στις συντάξεις δεν είναι απαραίτητες επειδή έχει ήδη επιτευχθεί το απαιτούμενο πλεόνασμα, προχώρησε υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Αναβολή δεν θα δοθεί και το λέω με σιγουριά! Αυτό που εξετάζει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα είναι ο σχεδιασμός της πολιτικής μας σε όλα τα πεδία και ο σχεδιασμός αυτός έχει κόστος. Το θέμα το συντάξεων είναι κορυφαίο για εμάς γιατί η δική μας θέση ήταν να μην μειωθούν, εμείς δεν πιστεύαμε πως χρειάζονται περικοπές αλλά ήταν ένας συμβιβασμός εκείνης της στιγμής», τόνισε ο Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στο κανάλι της Βουλής.

Τον ίδιο ισχυρισμό διατύπωσε μιλώντας και στην ΕΡΤ προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι «δεν είναι απαραίτητο να κοπούν οι συντάξεις». «Επειδή το ΔΝΤ και μόνο αυτό είχε πει ότι δεν θα έχουμε τα πλεονάσματα που έχουμε συμφωνήσει, θέλησε να περάσει αυτή τη διάταξη, για την περικοπή των συντάξεων. Το πλεόνασμα το έχουμε άρα δεν χρειάζεται να γίνουν περικοπές» πρόσθεσε.

«Στον κρατικό προϋπολογισμό θα είναι όλα γραμμένα και υπολογισμένα» απάντησε ο υφυπουργός στην ερώτηση για το πότε θα μάθουν οι συνταξιούχοι αν θα περικοπούν ή όχι τελικά οι συντάξεις.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι «θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των συντάξεων».