O Σπίρτζης καλεί το ΚΙΝΑΛ σε… συμπόρευση

O Σπίρτζης καλεί το ΚΙΝΑΛ σε… συμπόρευση

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Πρόσκληση στο Κίνημα Αλλαγής να κοιτάξει προς την Αριστερά για συμμαχία απηύθυνε από το βήμα της Βουλής, ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος σημειωτέων έχει μακρά θητεία στο ΠΑΣΟΚ.

«Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για ενα προοδευτικό μέτωπο με προγραμματική σύγκληση και μέτωπο ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό. Είναι ανοιχτή η πρόσκληση. Ελάτε στον διάλογο να δούμε ποια είναι τα σημεία συγκλήσεων», είπε ο Υπουργός και μάλιστα απάντησε στον Γ. Μανιάτη που νωρίτερα τον είχε κατηγορήσει για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου. «Σήμερα δεν έχετε αυτό το άλλοθι κύριε Μανιάτη. Έχει αλλάξει σελίδα», είπε χαρακτηριστικά.

Επανερχόμενος, δε, στην πρόταση του υποστήριξε η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλες τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις και μάλιστα ενέπλεξε και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα. «Καλό θα ήταν να ακολουθήσετε το παράδειγμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος, που αναζητεί συγκλήσεις με Αριστερά σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να μην ταμπουρώνεστε πίσω από δήθεν δοξασίες που έχετε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια», είπε κλείνοντας.