Novartis: Συγκροτήθηκε σε σώμα η Προανακριτική

Novartis: Συγκροτήθηκε σε σώμα η Προανακριτική

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Άνοιξε σήμερα η αυλαία της Προανακριτικής Επιτροπής εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. 

Πρόεδρος της Επιτροπής εξελέγη ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας, αντιπρόεδρος ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης – Νικόλαος Υψηλάντης και Γραμματέας η «γαλάζια» βουλευτής Ζωή Ράπτη. Και οι τρεις έλαβαν 15 ψήφους σε σύνολο 25 ψηφισάντων, ενώ δεν υπήρξε υποψηφιότητα από άλλο κόμμα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται ο κατάλογος των μαρτύρων, ο οποίος θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες, μετά τις σχετικές προτάσεις των κομμάτων. Η κυβερνώσα πλειοψηφία αναζητά, μάλιστα, νομική φόρμουλα ώστε να κληθούν και οι «κουκουλοφόροι» μάρτυρες, ενώ βέβαιο θεωρείται ότι θα κληθούν οι άμεσα εμπλεκόμενοι δικαστικοί. Σίγουρα, πάντως, οι βουλευτές της ΝΔ επιθυμούν να αναδειχθεί ο ρόλος του Δ. Παπαγγελόπουλου στην σκοτεινή υπόθεση, μέσω των καταθέσεων των ανθρώπων που είχαν άμεση συνεργασία μαζί του.

Ποιοι μετέχουν

Οι 14 από την ΝΔ: Παναγής Καππάτος, Κώστας Καραγκούνης, Σταύρος Κελέτσης, Κώστας Κυρανάκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, Γιώργος Κώτσηρας, Αννα – Μάνη Παπαδημητρίου, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Γιάννης Μπούγας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα – Πάλιουρα, Θανάσης Πλεύρης, Ζωή Ράπτη, Νίκος Βασίλειος Υψηλάντης. Οι 7 από τον ΣΥΡΙΖΑ: Δωρα Αυγέρη, Γιάννης Γκιόλας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Σπύρος Λάππας, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζανακόπουλος. Το Κίνημα Αλλαγής θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και την Ευαγγελία Λιακούλη. Από το ΚΚΕ θα μετέχει ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος, και από την Ελληνική Λύση ο κ. Βασίλης Βιλιάρδος.