Συζητείται το ενδεχόμενο προανακριτικής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο

Συζητείται το ενδεχόμενο προανακριτικής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο

Προς τον διαχωρισμό των υποθέσεων εμπλοκής του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και του Αλέξη Τσίπρα προσανατολίζεται το κυβερνών κόμμα, με τον Στέλιο Πέτσα να παραπέμπει στην αυριανή ημέρα για τις ανακοινώσεις. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητείται να συγκροτηθεί ακόμη και προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. 

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είπε πως η τοποθέτηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας θα γίνει την Τετάρτη με ανακοίνωση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρου Καλαφάτη.

Ειδικότερα, για το εάν η ΝΔ τάσσεται υπέρ της σύστασης Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής για τον κ. Παπαγγελόπουλο και τον πρώην πρωθυπουργό, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση σέβεται απόλυτα το Σύνταγμα, αναφορικά με τη διάκριση των εξουσιών» και ότι «το ζήτημα του φακέλου, που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, είναι θέμα της Βουλής».

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, εξέφρασε την άποψη ότι η τακτική δικαιοσύνη είναι αρμόδια για να ερευνήσει τον ρόλο που έπαιξε στην υπόθεση Novartis ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Θεωρώ ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν έχει ασυλία. Από την ώρα που δεν έχει ασυλία, τον κ. Παπαγγελόπουλο πρέπει να τον κρίνει η τακτική δικαιοσύνη και να γίνει έρευνα σε βάθος για τον ρόλο του σε αυτή την υπόθεση», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Από την πλευρά ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τάχθηκε υπέρ της προανακριτικής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο, διαχωρίζοντας τις ευθύνες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης από αυτές του Α. Τσίπρα. 

«Θα εισηγηθώ στην ΚΟ ότι δεν υπάρχει λόγος για εξεταστική, αλλά προανακριτική επιτροπή για τον Δ. Παπαγγελόπουλο», είπε.  

«Ο Τσίπρας αναφέρεται ως ωφεληθείς από όλη αυτήν την κατάσταση, ο ίδιος ανέφερε στον Χατζηνικολάου στοιχείο της δικογραφίας στον ΑΝΤ1 για μένα, χωρίς να αναφέρει το όνομά μου», σημείωσε σχετικά, διαχωρίζοντας πως «άλλο επωφελούμαι κι άλλο την οργάνωσα κι είμαι ηθικός αυτουργός».

«Δεν νομίζω ότι πρέπει σε καμία περίπτωση να εμπλακεί ο κ. Τσίπρας σε όλη αυτήν την κατάσταση», κατέληξε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Διαβάστε ακόμα: 

- Υπόθεση Novartis: Σήμερα καταθέτει η Ελένη Τουλουπάκη