Novartis: Οι μάρτυρες που... άκουγαν και οι τροχήλατες που έγιναν... σακίδια

Novartis: Οι μάρτυρες που... άκουγαν και οι τροχήλατες που έγιναν... σακίδια

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Με «όπλο» δύο νέες καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίες ελήφθησαν από τους εισαγγελείς στο τέλος του περασμένου έτους επιχειρείται να διατηρηθεί στο προσκήνιο η υπόθεση Novartis. Μπορεί οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες να αποδείχθηκαν επί της ουσίας «αναξιόπιστοι», αφού -σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης- σε όλες τους τις καταθέσεις μόνο άκουγαν αλλά ποτέ δεν είδαν, ωστόσο συντάχθηκε μια δικογραφία που έφθασε στη Βουλή.

Μάξιμος Σαράφης και Αικατερίνη Κελέση καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος χρηματίστηκε, ενώ και ο Ν. Μανίας (εξωτερικός συνεργάτης του Υπουργείου) εκτιμά ότι ο Κ. Φρουζής μοίραζε λεφτά που είχε σε ένα σακίδιο πλάτης, κάτι το οποίο του είχαν μεταφέρει συνεργάτες του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης περνώντας έτσι από τις «τροχήλατες» βαλίτσες που μπαινόβγαιναν στο Μαξίμου σε πιο σύγχρονες εμφανίσεις.

«Από κύκλους της αγοράς (Γεώργιος Συκιανάκης ενδεικτικά) μου είχε μεταφερθεί πως ο κ. Φρουζής είχε επισκεφθεί τον κ. Λοβέρδο αρκετές φορές, σύμφωνα με τις μαρτυρίες συνεργάτιδων του κ. Λοβέρδου που σχολίαζαν την εξωτερική εμφάνιση του κ. Φρουζή», κατέθεσε ο κ. Μανίας και μάλιστα ενόρκως!

Σε ότι αφορά, δε, τις μαρτυρίες των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στις τελευταίες τους καταθέσεις εμφανίζονται εκ νέου να… εικάζουν! Και μάλιστα προκύπτει εύλογα το εξής ερώτημα, όπως το αποτύπωνε γνώστης της δικογραφίας: Ο Ανδ. Λοβέρδος υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τον Φρουζή (τον γνώρισε υπογραμμίζει ένα μήνα προτού αποχωρήσει από το Υπουργείο Υγείας), αλλά οι μάρτυρες τονίζουν ότι αντάλλασσε με τον Φρουζή μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και sms. Εφόσον, λοιπόν, κάτι τέτοιο ισχύει γιατί οι εισαγγελείς δεν συμπεριέλαβαν, εάν υπάρχουν τα αποδεικτικά στοιχεία; Εξάλλου, ακόμα κι αν είχαν σβηστεί εύκολα θα μπορούσαν να τα επαναφέρουν, αναφέρει η ίδια πηγή στο liberal. gr

Αυτό, άλλωστε, υπαινίχθηκε και ο Ανδρέας Λοβέρδος στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου, δίνοντας απαντήσεις και για τις τιμολογήσεις φαρμάκων. Μια υπόθεση που, πάντως, περιλαμβάνεται και στην προηγούμενη δικογραφία που είχε έρθει στη Βουλή, με την οποία συστάθηκε η προανακριτική Επιτροπή, για να επιστραφεί εν τέλει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Σε κάθε περίπτωση, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προανήγγειλε ότι θα ζητήσει την άρση της ασυλίας του και συνεπώς την επόμενη εβδομάδα όταν θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας η εισήγηση θα είναι θετική. Ακολούθως με μεγάλη πλειοψηφία η Ολομέλεια αναμένεται δώσει το πράσινο φως, ώστε ο κ. Λοβέρδος να καταθέσει στη Δικαιοσύνη τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του.

Εκτός, πάντως, από την περίπτωση Λοβέρδου μείζον ζήτημα προκύπτει και από το γεγονός ότι στο αρχείο τίθενται οι υποθέσεις των  Ευάγγελου Βενιζέλου, Παναγιώτη Πικραμένου, Γιώργου Κουτρουμάνη και Ανδρέα Λυκουρέντζου. Να θυμίσουμε ότι οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες ήταν εκείνοι που υποστήριζαν στις καταθέσεις τους ότι χρηματίστηκαν από την Novartis, όμως στοιχεία δεν βρέθηκαν! Όπως δεν βρέθηκαν και χρήματα για κανέναν από τους δέκα δήθεν κατηγορούμενους!

Με λίγα λόγια, δίδεται πλέον έρεισμα στην αντιπολίτευση να κάνει λόγο για «ύποπτη συγκυρία», αφού οι νέες καταθέσεις έγιναν στα τέλη του 2018 ενώ η υπόθεση είναι «ανοικτή» εδώ και περίπου 2,5 χρόνια…