N. Παρασκευόπουλος: Δεν θα χρησιμοποιηθεί το beach volley για δίκες

N. Παρασκευόπουλος: Δεν θα χρησιμοποιηθεί το beach volley για δίκες

Τη ρητή του διαβεβαίωση ότι ο χώρος του beach volley στο Φαληρικό μέτωπο δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή δικών με μεγάλο αριθμό μαρτύρων, επανέλαβε σήμερα Παρασκευή ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο Νίκος Παρασκευόπουλος, υποστήριξε ότι θα εποπτεύσει το νέο χώρο που προσέφερε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Ρουφ την επόμενη εβδομάδα και η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία θα προχωρήσει με την επιβεβλημένη ταχύτητα.

Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε η τοποθέτηση του Υπουργού, ο οποίος επιχειρώντας να αποσείσει τις κατηγορίες του κ. Λοβέρδου ότι ο ίδιος «μεθόδευσε» τη χρήση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Φάληρο, ωθώντας 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν την επίμαχη τροπολογία, σημείωσε «Δεν είχα κανένα λόγο να μην υπαναχωρήσω άμεσα μόλις πληροφορήθηκα από τον Καμμένο ότι υπήρχε άλλος κατάλληλος χώρος. Δεν υπάρχει καμία εμμονή του υπουργείου. Θα επέμενα αν δεν υπήρχε άλλος χώρος». Τοποθέτηση, η οποία, μεταφράστηκε από βουλευτές της αντιπολίτευσης ως ομολογία «μεθόδευσης».

Δριμύτατη επίθεση για το ζήτημα που προέκυψε εξαπέλυσε στην κυβέρνηση, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, βάλλοντας τόσο προσωπικά κατά του κ. Παρασκευόπουλου με κατηγορίες περί μεθόδευσης και «λαθροχειρίας» στην τροπολογία, λέγοντας «βάλατε βουλευτές της περιφέρειας κυρίως να κάνουν αυτό που δεν τολμούσατε εσείς», όσο και εναντίον του συνόλου της κυβέρνησης.

«“Ριβιέρες αυτοί, φαβέλες και σκουπιδότοπους εμείς”. Αυτή ήταν η άποψή σας και προεκλογικά που αντιδρούσατε στην επένδυση στο Ελληνικό αυτή είναι και τώρα. Πρέπει να το δείτε γιατί ο εξισωτισμός προς τα κάτω είναι άθλια μέθοδος», υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος, αμφισβητώντας ευθέως τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και επιμένοντας ότι πρέπει να φέρει διάταξη για την ακύρωσης της επίμαχης τροπολογίας. «Η υπόσχεση περί αλλαγής της ρότας έχει μείνει στα λόγια. Κι ότι κι αν λέτε αν δεν το δω δεν το πιστεύω γιατί από αυτή την κυβέρνηση άλλα ακούμε κι άλλα γίνονται στην πράξη», πρόσθεσε ο βουλευτής.

Μελοδραματισμό απέδωσε στον Ανδρέα Λοβέρδο, ο κ. Παρασκευόπουλος, σηκώνοντας το γάντι και αποφεύγοντας τη σύγκρουση, επανέλαβε ότι για το Υπουργείο Δικαιοσύνης το θέμα έχει κλείσει. «Το θέμα είναι κλεισμένο. Διότι το Υπουργείο δεν οργάνωσε καμία τροπολογία ούτε έβαλα βουλευτές. Έχουμε πει δεν θα γίνει χρήση του κτιρίου, αλλά αυτού που προσφέρεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και θα γίνει με την επιβεβλημένη ταχύτητα», υπογράμμισε.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος πάντως προσπαθώντας να πείσει για την αναγκαιότητα των κινήσεών του, χαρακτήρισε την εξεύρεση χώρου για τη διεξαγωγή δικών ως «κορυφαία» ανάγκη για το Υπουργείο, καθώς όπως είπε έχει διττό όφελος, αφενός μεν την ταχεία απονομή δικαιοσύνης αφετέρου δε την ανάπτυξη.

Πηγή: skai.gr