Metron Analysis: Προηγείται ο Γ. Πατούλης - Μάχη για τη δεύτερη θέση Δούρου με Σγουρό

Metron Analysis: Προηγείται ο Γ. Πατούλης - Μάχη για τη δεύτερη θέση Δούρου με Σγουρό

Νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές στην περιφέρεια Αττικής, καταγράφει ισχυρό προβάδισμα του υποψήφιου με τη ΝΔ Γιώργου Πατούλη, έναντι της Ρένας Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ και του Γιάννη Σγουρού, οι οποίοι δίνουν μάχη «σώμα με σώμα» για το αν θα περάσουν στο δεύτερο γύρο, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Βήμα της Κυριακής».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, ο Γιώργος Πατούλης συγκεντρώνει ποσοστό 30%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται με τα ίδια ποσοστά (14%) η νυν περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο Γιάννης Σγουρός.

Επίσης, όσον αφορά τον κ. Πατούλη, διαπιστώνεται ότι με βάση τη δημοσκόπηση - παρουσιάζει αξιοπρόσεκτο ποσοστό αποδοχής και στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, καθώς και σε όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές κατηγορίες, όπως και σε όλες τις ηλικίες των ψηφοφόρων, εκτός της ηλικιακής ομάδας 17-34, που φαίνεται να προηγείται η κ. Δούρου.

Ακόμα, ο κ. Πατούλης προηγείται επίσης των αντιπάλων του στον δείκτη δημοτικότητας (48% θετικές γνώμες) αλλά και στην παράσταση νίκης, αφού ένα ποσοστό της τάξης του 40% απαντά πως θα είναι και ο νικητής των εκλογών.

Ανάλογη η εικόνα και στον β'' γύρο των περιφερειακών εκλογών, στον οποίο ο Γιώργος Πατούλης εμφανίζεται -σύμφωνα με τη δημοσκόπηση- να καταγράφει εύκολη νίκη με αντίπαλο τη Ρένα Δούρου (58% έναντι 20%), ενώ υψηλότερο το ποσοστό στο είναι του αντιπάλου του Γιάννη Σγουρό (45% έναντι 28%).

Αναλυτικά τα ποσοστά της δημοσκόπησης για τους υποψηφίους της Περιφέρειας Αττικής: Γιώργος Πατούλης 30%, Ρένα Δούρου 14%, Γιάννης Σγουρός 14%, Γιάννης Πρωτούλης 4% και Ηλίας Παναγιώταρος 4%.

Επίσης, το γενικότερο πολιτικό κλίμα είναι βαρύ για την κυβέρνηση, καθώς, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 73% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν σε λανθασμένη κατεύθυνση, ενώ το 71% αξιολογεί αρνητικά το έργο της.