M. Σπυράκη: Η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαπατήσει και πάλι τους συνταξιούχους

M. Σπυράκη: Η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαπατήσει και πάλι τους συνταξιούχους

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι για άλλη μια φορά προσπαθεί να ξεγελάσει τους συνταξιούχους, ενώ στην πραγματικότητα έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές να μειωθούν συντάξεις.

Συγκεκριμένα η κ. Σπυράκη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι η κυβέρνηση αυτό που κάνει είναι να γυρίζει στην παλιά κακή συνταγή που δείχνει μόνο παροχές για ένα τερατώδες Δημόσιο με προσλήψεις όσο παίρνει.

«Και κυρίως η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαπατήσει, για άλλη μια φορά, ανθρώπους πληγωμένους, ανθρώπους πιεσμένους, όπως είναι οι συνταξιούχοι. Με τη συμφωνία για τη μείωση του αφορολογήτου αφαιρείται μια σύνταξη. Η μείωση του αφορολογήτου σημαίνει ότι παίρνει από το συνταξιούχο μια σύνταξη από τις 12 που σήμερα παίρνει. Οι βουλευτές αυτής της κυβέρνηση, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ψήφισαν δύο φορές τη μείωση των συντάξεων. Είχαμε μειώσεις με προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι τον καταιγισμό των μειώσεων που είχαμε επί της περιόδου Κατρούγκαλου και του νόμου Κατρούγκαλου, που τελικά αποδείχθηκε καταστροφικός για τους πολίτες, καταστροφικός για τις εισφορές» τόνισε η κ. Σπυράκη.

«Τώρα σε αυτήν την περίπτωση αυτό που κάνουν, είναι ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να κοροϊδέψει τον κόσμο. Γιατί; Συμφώνησαν με τους πιστωτές να μειώσουν τις συντάξεις. Συμφώνησαν, μάλιστα, να μειώσουν τις συντάξεις ως ένα μέτρο αχρείαστο και ως ένα μέτρο που αποδεικνύει ότι η αξιοπιστία τους είναι πάρα, πάρα πολύ περιορισμένη. Μετά ήρθαν και είπαν ότι θα επιχειρήσουν να μη μειώσουν τις συντάξεις. Όμως είναι αυτοί οι ίδιοι που το έκαναν. Αυτοί οι ίδιοι που το ψήφισαν δύο φορές. Και εμείς τους δώσαμε την ευκαιρία, αφού υποστηρίζουν ότι βγήκαν από τα μνημόνια να καταργήσουν αυτή τη μείωση. Προτείναμε να καταργηθεί η μείωση των συντάξεων που ψήφισε αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δύο φορές, που συμφώνησε αυτή η κυβέρνηση με τους πιστωτές. Και είναι αυτά τα μέτρα 5,1 δισ. ευρώ που δεσμεύουν την επόμενη κυβέρνηση. Είναι αυτό το μνημόνιο χωρίς λεφτά στο οποίο έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», πρόσθεσε η κ. Σπυράκη.

Όσον αφορά τη λήξη των προγραμμάτων στήριξης η κ. Σπυράκη τόνισε ότι αυτό συνέβη γιατί η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για μέτρα περισσότερα από 5 δισ. για μετά τη θητεία της και ότι το πρόγραμμα έκλεισε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πια βαδίζουμε σε ένα δρόμο χωρίς δεσμεύσεις.

Σε ερώτηση για τον κατώτατο μισθό η κ. Σπυράκη απάντησε με ένα απόσπασμα της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σ.Ε.Β, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ είχε πει ότι «μπορούμε και πρέπει να ανοίξουμε τη συζήτηση για τη λελογισμένη αύξηση του κατώτατου μισθού. Τον πρώτο λόγο πρέπει να τον έχετε εσείς, οι κοινωνικοί εταίροι. Και ναι, μπορούμε να πετύχουμε μια win-win συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών».