Καταγγελία Κυρ. Μητσοτάκη για πρόκληση χάους στην Αθήνα μετά τις εκλογές

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, 00:02 - Τελευταία ενημέρωση: 00:07
-A +A
Καταγγελία Κυρ. Μητσοτάκη για πρόκληση χάους στην Αθήνα μετά τις εκλογές

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι εφόσον η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα κληθεί μεταξύ άλλων να διαχειριστεί πολύ μεγαλύτερης κλίμακας αναταραχές στο κέντρο της πόλης, σε αντίθεση με τα όσα συμβαίνουν την τρέχουσα περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην εξουσία.

Υπάρχουν μάλιστα και αυτοί που μιλούν για εκλεκτικές συγγένειες του κυβερνώντος κόμματος ή  συνιστωσών του, με στοιχεία που επιδίδονται σε ακραίες μορφές αντιδράσεων στην  Αθήνα, οι οποίες μάλιστα θα ενταθούν την επομένη των εθνικών εκλογών. 
 
Στο πλαίσιο αυτού του προβληματισμού,  ορισμένοι κάνουν ανοιχτά την πρόβλεψη πως μόλις η ΝΔ αναλάβει την κυβέρνηση, τότε οι λεγόμενοι «μπαχαλάκηδες» θα κινηθούν με στόχο την πρόκληση αναταραχών, σε ένα σκηνικό που θα θυμίζει ημέρες του 2008. 

Για το  αν  τελικώς επιβεβαιωθούν ή όχι οι συγκεκριμένες προβλέψεις κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως για πρώτη φορά με τέτοιο ξεκάθαρο τρόπο περιέγραψε αυτό το ενδεχόμενο, συνδέοντας τα όσα συμβαίνουν σήμερα στο πεδίο της ανομίας  με τα όσα θα μπορούν να συμβούν, όταν αλλάξει η διακυβέρνηση της χώρας. 

«Μήπως όλη αυτή η προκλητική ανοχή την οποία δείχνετε σε διάφορα γκρουπούσκουλα, τα οποία βρίσκουν φυσικό καταφύγιο προστασίας μέσα στα Πανεπιστήμια, είναι μια προετοιμασία για το τι μπορεί να γίνει την επόμενη μέρα; Μήπως επιτρέπετε τώρα σε αυτές τις ομάδες  να κάνουν μια ανώδυνη εκπαίδευση, ώστε την επόμενη μέρα, αν υπάρχει μια αλλαγή η οποία, καθώς φαίνεται, θα έρθει - και θα έρθει και σύντομα- αυτοί να ξεχυθούν στους δρόμους και να κάψουν την Αθήνα, όπως την έκαψαν το 2008, όταν δεν είπατε κουβέντα, κ. Τσίπρα;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ , που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ανοχή στη βία. 

«Θυμόμαστε τις ιδεολογικές σας καταβολές. Θυμόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ του 3%. Θυμόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τότε, όχι απλά σφύριζε αδιάφορα, αλλά περίπου έκλεινε το μάτι σε αυτούς οι οποίοι έκαιγαν την Αθήνα. Άρα, δεν είστε άμοιροι ευθυνών  όταν πρόκειται για ανοχή την οποία δείχνετε στη βία. Έχετε την ιστορία σας», επεσήμανε  ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Σύμφωνα  με πληροφορίες  η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται στη διαδικασία εκπόνησης συγκεκριμένων παρεμβάσεων, με στόχο την  αντιμετώπιση όλων όσοι χρησιμοποιούν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα για έκνομες ενέργειες . 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές  τα άτομα, τα οποία έχουμε συνηθίσει να τα αποκαλούμε «γνωστούς αγνώστους» ανέρχονται περίπου στα 3.000 στην Αθήνα. Είναι όλοι γνωστοί στις αρχές ,με την  ΕΛΑΣ να ξέρει ακόμα και τον τρόπο που οργανώνονται . 

Την ίδια ώρα, όμως, οι διωκτικές αρχές αδυνατούν να παρέμβουν, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, αφού δε δείχνουν να διαθέτουν την απαραίτητη  πολιτική βούληση, για το οποίο μεγάλη ευθύνη έχει η κυβέρνηση. 

Σε κάθε περίπτωση  η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα περισσότερα δημόσια πανεπιστήμια είναι κακή και αδικεί κατάφορα τα δημόσια ιδρύματα , μια και σε πολλές περιπτώσεις διακινδυνεύεται η ασφάλεια  των φοιτητών και των καθηγητών.

Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι στα πανεπιστήμια καθημερινά συμβαίνουν εγκλήματα, από μικροεγκλήματα έως κακουργήματα, όπως η κατ’ επάγγελμα εμπορία ναρκωτικών. Όλοι μας ξεχνάμε πως ακόμα και με τον ισχύοντα νόμο η αστυνομία οφείλει να παρεμβαίνει στα κακουργήματα και να συλλαμβάνει τους εμπόρους που κρύβονται στα Πανεπιστήμια. 

«Η Κυβέρνηση, θα μπορούσε κάλλιστα να αντιμετωπίσει τα νοσηρά αυτά φαινόμενα, επιλέγει όμως να μην το κάνει, διότι έχει εκλεκτικές σχέσεις με "συλλογικότητες", όπως τον Ρουβίκωνα», τονίζει στο liberal.gr πηγή της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας τις σκέψεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αναγκαιότητα άμεσης αντιμετώπισης των φαινομένων ανομίας. 

Φωτογραφία intime news
 


 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 27/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα