K. Παπακώστα: Δεν έκανα συνδιαλλαγή με τον Τσίπρα για τη συμφωνία των Πρεσπών

K. Παπακώστα: Δεν έκανα συνδιαλλαγή με τον Τσίπρα για τη συμφωνία των Πρεσπών

Απέρριψε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα τα σενάρια που την θέλουν να έχει προχωρήσει σε συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. «Όσοι σπεύδουν να μιλάνε για εμένα και θεωρούν προϊόν συναλλαγής την συμμετοχή μου στην κυβέρνηση σε σχέση με συμφωνία Πρεσπών, να ξέρουν ότι  αν το συνεχίσουν θα με βρουν απέναντι τους», τόνισε η κυρία Παπακώστα προχωρώντας σε… συστάσεις προς την Αλβανία.

Συγκεκριμένα, υπενθύμισε ότι η ένταξη της γείτονας στην Ευρωπαϊκή Ένωση περνάει μέσα από την Αθήνα και πως θα πρέπει να αποκλιμακώσουν την ένταση. «Να το ξανασκεφτούν γιατί προϋπόθεση για την ένταξή τους είναι ο σεβασμός στην ελληνική μειονότητα και στα δικαιώματά της», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τον Προϋπολογισμό λέγοντας ότι υιοθετεί τον κοινωνικό… δαρβινισμό. Είπε, δε, ότι συμμετέχει σε αυτή την κυβέρνηση διότι την ενέπνευσε η κοινωνική ατζέντα και τα ζητήματα ασφάλειας.

Τέλος, σε ότι αφορά την ασφάλεια ζήτησε να χαμηλώσουν οι κομματικές αντιπαραθέσεις για τον εν λόγω θέμα. «Να πω ότι η ΕΛΑΣ κάνει πάρα πολύ καλά της δουλειά της κάτω από αντίξοες συνθήκες και τις επικρίσεις των κομμάτων που θέλουν αντιπολιτευτούν την κυβέρνηση. Συναισθανθείτε την αίσθηση ευθύνης και μην την καταρρακώνεται. Δημιουργείτε πρόβλημα στην εικόνα χώρας, η οποία είναι από ασφαλέστερες στην Ευρώπη και την Αθήνα, της οποίας αυξάνεται ο τουρισμός», είπε κλείνοντας.

Αλέξανδρος Διαμάντης