K. Xατζηδάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει πλεόνασμα πολιτικού θράσους κι αλαζονείας»

K. Xατζηδάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει πλεόνασμα πολιτικού θράσους κι αλαζονείας»

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας επιτέθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας πως «πιο πολύ από το πρωτογενές πλεόνασμα στην οικονομία, που ισχυρίζεται ότι άφησε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαθέτει πρωτογενές πλεόνασμα πολιτικού θράσους και αλαζονείας».

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι μόνο ότι δεν υπήρχε ούτε ίχνος αυτοκριτικής τρεις μήνες μετά τις εκλογές, ήταν κυρίως αυτό το εισαγγελικό ύφος του κ. Τσίπρα το οποίο προσβάλει την νοημοσύνη του μέσου Έλληνα πολίτη.

«Ο κ. Τσίπρας, πιστεύει ότι τα έκανε καλά και του χρωστάει ο λαός. Όχι δεν σας χρωστάει ο λαός. Εσείς χρωστάτε στον λαό. Χρωστάτε μια συγγνώμη για τα ψέματα που είπατε, για την οπισθοδρόμηση που φέρατε την χώρα για την πανθομολογούμενη αποτυχία σας. Κι αν βρείτε το θάρρος να πείτε αυτή τη συγγνώμη μπορεί ο κόσμος να σας ακούσει, διαφορετικά θα μείνετε για πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, αφού κατηγόρησε τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης ότι μιλούν σήμερα με ύφος εισαγγελέων, είπε πως ξέχασαν να που πουν κάτι πολύ βασικό: «Ότι ενώ πήγαιναν τόσο καλά, έχασαν τις εκλογές. Αυτό θυμίζει το η εγχείριση πέτυχε ο ασθενής απεβίωσε». «Κάποιοι λόγοι θα υπήρχαν. Κι επιτέλους από το να κουνάτε το δάχτυλο σε αυτή την κυβέρνηση των 100 ημερών κοιτάξτε τους εαυτούς σας. Λίγη πολιτική σεμνότητα δεν βλάπτει. Δείτε τα λάθη σας. Οφείλετε τουλάχιστον στους ψηφοφόρους σας να έχετε στοιχειώδη πολιτική υπευθυνότητα», είπε απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ξεκίνησε την απάντησή του προς τον κ. Τσίπρα λέγοντας πως θεώρησε μείζον αμάρτημα της ΝΔ ότι είναι φιλική στην επιχειρηματικότητα και προσέθεσε «Δεν υπάρχει λόγος να κουράζεστε. Ναι είμαστε φιλικοί στην επιχειρηματικότητα γιατί την θεωρούμε μοχλό για την ανάπτυξη της Οικονομίας. Εσείς μόνο στα δικά σας δόγματα θεωρούσατε ότι μπορούσαν να υπάρξουν επενδύσεις χωρίς επενδυτές και εργαζόμενοι χωρίς επιχειρηματίες. Εμείς με την ψήφο του ελληνικού λαού κάνουμε αυτή τη στροφή που είναι βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει μπροστά η χώρα. Και επειδή δεν μπορείτε να αντιληφθείτε αυτό το πνεύμα θεωρείτε ότι κάνουμε χάρες», ανέφερε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ