Handelsblatt: Ο Κυρ. Μητσοτάκης ζητά μια γρήγορη πολιτική αλλαγή

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, 09:26 - Τελευταία ενημέρωση: 15:48
-A +A
Handelsblatt: Ο Κυρ. Μητσοτάκης ζητά μια γρήγορη πολιτική αλλαγή

Στις αρκετές, όπως τονίζει, πιθανότητες ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης να αντικαταστήσει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt κάνοντας μια εκτενή ανάλυση στο πρόσωπό του. 

«Την ώρα που ο αριστερός λαϊκιστής Τσίπρας επαναφέρει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στο δημόσιο, ο Μητσοτάκης υπόσχεται 700.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. ‘Θέλουμε μια οικονομία με λιγότερο δημόσιο, λιγότερους φόρους και περισσότερες επενδύσεις' λέει χαρακτηριστικά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο που δημοσίευσε η Deutsche Welle.

Μάλιστα, με αφορμή τη δημοσίευση του άρθρου για τον πρόεδρο της ΝΔ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως «ο διεθνής Τύπος καταγράφει αυτό που ξέρει ήδη η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων: Ότι η σκοτεινή περίοδος του λαϊκισμού, των ψεμάτων και της φτωχοποίησης τελειώνει. Και μόνο η προκήρυξη των εκλογών θα σημάνει τη μετάβαση από την εποχή της ανασφάλειας στην εποχή των προσδοκιών».

Η Handelsblatt υπογραμμίζει: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά μια γρήγορη πολιτική αλλαγή. Οι πιθανότητες να αντικαταστήσει τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι και άσχημες», σημειώνει .

«Κανείς άλλος Έλληνας πολιτικός δεν θα παρακολούθησε μάλλον το περασμένο Σαββατοκύριακο τόσο στενά την κούρσα για τη διαδοχή της Άγκελα Μέρκελ στην προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο επικεφαλής της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας συνδέει τα συγχαρητήρια που έδωσε στη νέα πρόεδρο, Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ με την ελπίδα για μελλοντική στενή συνεργασία.

Μπορεί η Μέρκελ να αφήνει την προεδρία του κόμματος, ωστόσο ο Μητσοτάκης ενδέχεται να βλέπει την καγκελάριο συχνά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αφού οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τη ΝΔ να προηγείται του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά μέσο όρο με 12 ποσοστιαίες μονάδες. Το 2019 θα είναι για την Ελλάδα ‘η χρονιά των μεγάλων πολιτικών αλλαγών', δήλωσε πρόσφατα ο Μητσοτάκης σε συνάντηση του κόμματος στην Τρίπολη. Και ο ίδιος θέλει να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό», επισημαίνεται στη συνέχεια του άρθρου.

Παρακάτω η εφημερίδα αναφέρεται στην οικογένεια Μητσοτάκη και το ρόλο της στην ελληνική πολιτική: «Ο Μητσοτάκης προέρχεται από μια από τις παλαιότερες πολιτικές δυναστείες της Ελλάδας. Η πολιτική παράδοση της οικογένειας φτάνει μέχρι τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στις αρχές του 20ου αιώνα, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός επί 15 χρόνια. Ο πατέρας του Κυριάκου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός το 1990 και η αδερφή του, Ντόρα Μπακογιάννη ήταν υπουργός Εξωτερικών».

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος τονίζει ότι «όχι μόνο οι συνεργάτες του αλλά και πολλοί Έλληνες στα καφενεία της επαρχίας ή στις καφετέριες της Αθήνας αναφέρονται στον Μητσοτάκη με το μικρό του, Κυριάκος. Αυτό μάλλον συμφέρει τον Μητσοτάκη, που δε θέλει να ταυτίζεται με την παλιά πολιτική ελίτ στην οποία παραπέμπει και το επίθετό του, αλλά θέλει να τον αντιλαμβάνεται ο κόσμος ως ένα πρόσωπο που φέρνει ανανέωση.

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι θα πολεμήσει τις πελατειακές σχέσεις, που θεωρούνται μια από τις αιτίες της ελληνικής κρίσης, και αυτό όχι μόνο τώρα ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης το διάστημα 2013-2015 μείωσε τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων κατά 27.000.

Φωτογραφία intime news

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα