H συνήθεια των... διπλοεγγραφών και ο κήρυκας της κάθαρσης Παύλος Πολάκης

H συνήθεια των... διπλοεγγραφών και ο κήρυκας της κάθαρσης Παύλος Πολάκης

Του Tάσου Eυαγγελίου

Την κατάλληλη στιγμή ο Παύλος Πολάκης παράτησε σύξυλο τον επικεφαλής του ΕΠΑΜ, Δημήτρη Καζάκη μεταπηδώντας στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

Ήταν αυτή ακριβώς η περίοδος που ο Παύλος Πολάκης έστελνε επιστολές μέσω διαδικτύου καλώντας φίλους και γνωστούς να στηρίξουν το ΕΠΑΜ υποστηρίζοντας μάλιστα ότι τα κόμματα της αριστεράς (στα οποία εντασσόταν και ο ΣΥΡΙΖΑ) αδυνατούν να δώσουν λύσεις.

Όμως ήρθαν οι εκλογές του 2012 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γινόταν Αξιωματική Αντιπολίτευση ενώ το ΕΠΑΜ έμενε εκτός Βουλής και ο Παύλος Πολάκης μεταπηδούσε σε ένα κόμμα της αριστεράς από αυτά που ο ίδιος κατήγγειλε.

Περνώντας όμως στην πλευρά αυτή έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο από την αρχή, κυρίως όμως όσο πλησίαζαν οι εκλογές του 2015, με συνεχείς καταγγελίες και κατηγορίες κατά της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ επικεντρώνοντας στην κριτική του στον τομέα της Υγείας και τα αγαπημένα του Μέσα Ενημέρωση, τα αποκαλούμενα από τον ίδιο Βοθροκάναλα.

Έχει κατηγορήσει τους πάντες και τα πάντα. Ο λόγος του πεζοδρομιακός τις περισσότερες φορές θεωρείται ως ο άνθρωπος που ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει για να βρίζει τους αντιπάλους.

Οι εκφράσεις του γνωστές. Όλοι οι εκτός ΣΥΡΙΖΑ είναι κλέφτες, λαμόγια κλπ. Έχει ανοίξει μέτωπα με όλους και μιλά διαρκώς για αυτούς που έκλεψαν τα λεφτά του ελληνικού λαού ενώ ο ίδιος όπως και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν το αποκαλούμενο ηθικό πλεονέκτημα.

Πριν λίγες ημέρες βρέθηκε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υγεία και για μια ακόμη φορά αφού κατηγόρησε τους πάντες αποκάλυψε ένα ακόμη σκάνδαλα "μεγατόνων" όπως το χαρακτήρισε.

Ως γνήσιος κήρυκας της κάθαρσης μίλησε για μαύρη τρύπα στο ΚΕΕΛΠΝΟ ύψους 230 εκατ ευρώ. «Θα κάνω μια αποκάλυψη. Δυσκολευτήκαμε να βρούμε τα στοιχεία που κάποιοι συνειδητά έκρυβα αλλά τα βρήκαμε» κάνοντας λόγο για «ληστεία του ελληνικού λαού».

Το τραγικό, ή μάλλον τραγελαφικό του θέματος είναι ότι τα παραπάνω υποστήριξε, επικαλούμενος στοιχεία συγκεκριμένα και ελέγχους που έγιναν, μια ημέρα μετά από μια σοβαρή καταγγελία του Άδωνι Γεωργιάδη για παραποίηση στοιχείων στο ΚΕΕΛΠΝΟ κατ εντολή του Παύλου Πολάκη.

Και ήρθε η χθεσινή ημέρα στην Βουλή όπου κατέρρευσε το οικοδόμημα Πολάκη. Και κατέρρευσε με πάταγο, αφού ο πρώην Δήμαρχος Σφακίων που είχε ομολογήσει δημοσίως ότι κράταγε διπλά βιβλία στο Δήμο, αναγκάστηκε από τις αποκαλύψεις και τις πιέσεις των βουλευτών της Αντιπολίτευσης να ομολογήσει ότι έκανε διπλοεγγραφές με αποτέλεσμα να βγει το ποσό των 230 εκατ. ευρώ, το αποκαλούμενο και από τον ίδιο σκάνδαλο μεγατόνων.

Και ο κυνηγός της διαπλοκής ομολόγησε ότι το ταμειακό υπόλοιπο του έτους 2009- 2010 είχε διπλοεγγραφεί ενώ οι συνεργάτες του είχαν διπλομετρήσει το έσοδα του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Το ταμειακό υπόλοιπο το πάτε ως έσοδο στην επομένη. Μήπως αυτό σημαίνει διπλοεγγραφή εσόδου;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γεωργαντάς ο οποίος εξήγησε ότι από τα 230 εκατ. ευρώ που παρουσίασε ο κ. Πολάκης θα πρέπει να αφαιρεθούν τα 166 εκατ. (που είναι διπλοεγγραφές), για να μείνει τελικά ένα ποσό που φτάνει περίπου τα 70 εκατ. ευρώ. Αυτά, όπως υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς, απουσιάζουν λόγω των εκροών.

Παρά το γεγονός ότι ο Παύλος Πολάκης πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη επιχείρησε και πάλι να κατηγορήσει την Αντιπολίτευση για διαπλοκή, να εξαγγείλει κάθαρση και να υποστηρίξει ότι «Ακόμα κι αν δεχτώ τη λογική Γεωργαντά, είναι λίγα τα 70 εκατ. ευρώ;». Δεν μίλησε για τον πόλεμο που δέχεται ο ίδιος και η οικογένειά του όπως έπραξε την προηγούμενη φορά αλλά χρησιμοποίησε τη γνωστή τακτική του προτείνοντας στους βουλευτές να πάρουν ηρεμιστικά Νοvartis

Η υπόθεση Παύλου Πολάκη, σημειώνουν στελέχη της Ν.Δ θα έχει πολλά επεισόδια στο μέλλον, ενώ πρέπει να αναφερθεί και έχει τη σημασία του πως ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει κατ επανάληψη υποστηρίξει πως θα τον οδηγήσει στην φυλακή για πράξεις και παραλείψεις την περίοδο της θητείας του.