Financial Times: Στενός φίλος του Π. Πολάκη ο Α. Τσίπρας

Financial Times: Στενός φίλος του Π. Πολάκη ο Α. Τσίπρας

Στη στενή φιλική σχέση που διατηρεί ο Αλέξης Τσίπρας με τον Παύλο Πολάκη αναφέρονται οι FT, επισημαίνοντας την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου αλλά και το ότι ο πρωθυπουργός περιόδευσε μαζί του στην Κρήτη.

Μετά το Politico που επέκρινε σκληρά την αήθη επίθεση κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας καθώς και τη στάση του ίδιου του πρωθυπουργού που στήριξε την«ωμή» όπως την χαρακτήρισε επίθεση ένα ακόμη διεθνές μέσο ασχολείται με τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τη Βουλή. 

Η εφημερίδα αναφέρεται στη φιλία Τσίπρα - Πολάκη με αφορμή την πρόταση μομφής που θα καταθέσει κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας θα μετατρέψει σε πρόταση εμπιστοσύνης. 

Οι FT σημειώνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «αψύ» τον Π. Πολάκη μετά την επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Στ. Κυμπουρόπουλου, ενώ πέρασε την περασμένη εβδομάδα σε περιοδεία στην Κρήτη, συνοδευόμενος από τον κ. Πολάκη, πρώην δήμαρχο των Σφακίων, μια μικρή πόλη στο νησί.

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται 6 έως 10 μονάδες πίσω στις δημοσκοπήσεις, με τον Π. Πολάκη να έχει απήχηση σε παλαιότερους ψηφοφόρους της Αριστεράς λόγω της πλήρους απαξίωσης που δείχνει προς την πολιτική ορθότητα.