FT: Ο Αλ. Τσίπρας δελεάζεται να μοιράσει το 1 δισ. ευρώ σε προεκλογικά δώρα

FT: Ο Αλ. Τσίπρας δελεάζεται να μοιράσει το 1 δισ. ευρώ σε προεκλογικά δώρα

Δελεάζεται ο Αλ. Τσίπρας να μοιράσει σε προεκλογικά δώρα το 1 δισ. ευρώ, που αναμένεται να λάβει η χώρα από την Ευρώπη, επισημαίνει δημοσίευμα των Financial Times.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο «Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζορίζεται που άφησε την Ελλάδα χωρίς λουρί» αναφέρει ότι οι Βρυξέλλες δεν μπορούν εύκολα να πιέσουν την Αθήνα να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, με τα προγράμματα διάσωσης να έχουν ολοκληρωθεί πλέον.

Αν και βγήκε στις αγορές και δανείζεται πλέον κανονικά, οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας περιμένουν να αποπληρωθούν τα δάνεια των προγραμμάτων διάσωσης, «αλλά χωρίς την οικονομική πίεση από τις αγορές, πώς μπορεί η ΕΕ να υποχρεώσει τους Έλληνες να "παίξουν μπάλα";», αναφέρει το άρθρο, επισημαίνοντας πως η ουσία του προβλήματος είναι η ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

«Για τον Αλέξη Τσίπρα, τα "δώρα" είναι δελεαστικά, ενώ το κόμμα του έρχεται δεύτερο πίσω από τη ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, εν όψει των εκλογών που θα γίνουν πιθανότατα το φθινόπωρο», γράφει η εφημερίδα.

Το ζήτημα για τους Ευρωπαίους, σύμφωνα με τους Financial Times, είναι να εξασφαλίσουν ότι και ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα, αφού όλα δείχνουν ότι ο νυν πρωθυπουργός θα χάσει τις εκλογές, θα ακολουθήσει τα ίδια υπέρογκα πλεονάσματα και τις αυστηρές πολιτικές.