E. Κουντουρά: Η θετική ψήφος είναι πατριωτική στάση

E. Κουντουρά: Η θετική ψήφος είναι πατριωτική στάση

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Την πρόθεσή της να υπερψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών διατύπωσε στη Βουλή η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντούρα, παρόλο που μόλις πριν από λίγους μήνες η ίδια έλεγε πως όταν έρθει στη Βουλή η συμφωνία θα δούμε ποιοι θα την στηρίξουν.

Η υπουργός Τουρισμού ισχυρίστηκε ότι τελικά θα πει το «ναι» διότι δεν θα μπορούσε να επιτρέψει να ανακοπεί βίαια η λειτουργία της κυβέρνησης και να μην προχωρήσουν αυτά που έλεγε ο πρωθυπουργός. Παράλληλα, μίλησε για ειρηνική συμφωνία που διευθετεί με δίκαιο τρόπο το ζήτημα και μάλιστα υποστήριξε ότι είναι πατριωτικά ορθή γιατί «κλείνουμε πληγές».

Επίσης, υπογράμμισε ότι όσα γράφονται εναντίον της είναι ψεύδη, αναφερόμενη στο κόστος για τις συσκευές τηλεφώνων, ενώ επισήμανε ότι είναι άθλιες οι επιθέσεις προς την οικογένειά της και τον νεκρό πατέρα της. Μομφή η οποία είχε προφανώς ως στόχο τον Πάνο Καμμένο.

Λίγο αργότερα επιτέθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη, καταλογίζοντάς του ότι προσφέρει πολιτική κάλυψη σε φασιστικά στοιχεία.

Τέλος, για να δικαιολογήσει το «ναι» σε όλα επικαλέστηκε το δικαίωμά της να ψηφίζει «κατά συνείδηση, για το καλό της πατρίδας πάνω από κάθε πολιτικό κόστος».