Deutsche Welle: Καμία αναφορά Σολτς για τις ελληνικές συντάξεις

Deutsche Welle: Καμία αναφορά Σολτς για τις ελληνικές συντάξεις

Χωρίς να γίνεται καμία αναφορά για τις συντάξεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με το Γερμανό υπουργό Οικονομικών στο Βερολίνο σύμφωνα με δημοσίευμα της DW. Και αυτό την ώρα που ο πρωθυπουργός σκόπευε να το θέτει ως θέμα αν και - ως γνωστόν - το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διατηρεί επιφυλάξεις ως προς την πρόθεση της Αθήνας να μην εφαρμόσει την περικοπή των συντάξεων.

Χαρακτηριστικά μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Σολτς προέβη σε μια σύντομη δήλωση στους παρευρισκόμενους Έλληνες ανταποκριτές στο Βερολίνο: «Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση για τη μελλοντική πορεία της ΕΕ, η οποία συνιστά το κοινό μας μέλλον και για την οποία φέρουμε κοινή ευθύνη», δήλωσε ο Όλαφ Σολτς, προσθέτοντας ότι «συζητήσαμε επίσης για τις εξελίξεις στις δύο χώρες μας (σ.σ. Ελλάδα και Γερμανία) και για το τι μπορούμε να πράξουμε ώστε οι εξελίξεις να είναι θετικές».

«Παρ'' ό,τι ο κ. Σολτς είναι και αντιπρόεδρος του SPD, η συζήτηση μαζί του δεν αφορούσε πρωτίστως τα ζητήματα του προοδευτικού χώρου, αλλά την πορεία της ελληνικής οικονομίας και οπωσδήποτε το θέμα των συντάξεων. Όπως είναι γνωστό, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διατηρεί επιφυλάξεις ως προς την πρόθεση της Αθήνας να μην εφαρμόσει την περικοπή των συντάξεων», σημειώνει το δημοσίευμα. 

Υπενθυμίζεται ότι οι όποιες αποφάσεις για τις συντάξεις αναμένεται να ληφθούν στο Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες ο κ. Τσίπρας έχει εκφράσει την αισιοδοξία του πως οι εταίροι θα δεχτούν το ελληνικό αίτημα για μη περικοπή των συντάξεων.

Πάντως, ακόμα και ίδιος ο πρωθυπουργός δεν έκανε κανένα σχόλιο για το θέμα των συντάξεων, ενώ με ανάρτησή του στο twitter περιορίστηκε να αναφέρει ότι συζήτησε «για όλα τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν στην καλύτερη λειτουργία της Ευρωζώνης, ενόψει των αποφάσεων που πρόκειται να ληφθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο».  

 

 

Προηγουμένως ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συναντήσει ξεχωριστά στο ξενοδοχείο όπου διαμένει στο Βερολίνο τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.