Der Standard για ΣΥΡΙΖΑ: Από την «κάθαρση» στο... ρουσφέτι

Der Standard για ΣΥΡΙΖΑ: Από την «κάθαρση» στο... ρουσφέτι

Στα προεκλογικά ρουσφέτια του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε άρθρο της η αυστριακή Der Standard, σημειώνοντας πως «παραμονές των βουλευτικών εκλογών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φρόντισε να προωθηθούν ορισμένοι υπάλληλοι σε ανώτερες θέσεις -μεταξύ άλλων στη Βουλή, όπου οι μισθοί είναι καλύτεροι».

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρεται και στην περίπτωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, της πρώην προέδρου της ειδικής μόνιμης επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία δήλωσε πως χρησιμοποίησε γνωριμίες για να μπορέσει να εργαστεί στη Βουλή. Τώρα η Χριστοδουλοπούλου ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές», γράφει η αυστριακή εφημερίδα, αναφερόμενη στο σάλο για τις μετατάξεις και τις αποσπάσεις συγγενών, θυγατέρων και «κολλητών» των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

«Όταν δημιουργήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2012 επαγγελλόταν ότι θα φέρει την πολιτική αλλαγή, μια κάθαρση, μια απομάκρυνση από αυτές τις παλιές πρακτικές», αναφέρει ο πολιτικός επιστήμονας Δημήτρης Κάτσικας. Φαίνεται, όμως, ότι στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ ενέδωσε στους πειρασμούς της εξουσίας», σχολιάζει η Der Standard.

Το δημοσίευμα αναφέρεται επίσης στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται εδώ και μήνες περίπου δέκα μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκεται στο 38%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στο 28%.

Τέλος, σημειώνεται πως η αποχή θα είναι αποφασιστικής σημασίας για το αποτέλεσμα, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα, στοιχείο κλειδί αποτελεί και η ψήφος της μεσαίας τάξης, η οποία έχει υποστεί τεράστια πλήγματα από τα μέτρα λιτότητας την τελευταία δεκαετία.

«Η τωρινή κυβέρνηση συνέχισε αυτή την πολιτική κόντρα στις προεκλογικές της υποσχέσεις», λέει ο κ. Κάτσικας εξηγώντας τη μεγάλη δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος, καθώς δεν αυξήθηκαν μόνον οι φόροι αλλά και οι ασφαλιστικές εισφορές. «Γι' αυτό και η Νέα Δημοκρατία πάει στις εκλογές με την υπόσχεση να μειώσει τους φόρους και να μεταρρυθμίσει τη δημόσια διοίκηση», επισημαίνει.