Bloomberg: Ο Τσίπρας μπορεί να προκηρύξει εκλογές τον Ιούνιο

Bloomberg: Ο Τσίπρας μπορεί να προκηρύξει εκλογές τον Ιούνιο

Ένα απροσδόκητο κακό αποτέλεσμα για τον Έλληνα πρωθυπουργό ενδέχεται να τον οδηγήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών μέσα στον Ιούνιο, αντί να ολοκληρώσει τη θητεία του έως τον Οκτώβριο, αναφέρει σε δημοσίευμά του το διεθνές πρακτορείο bloomberg και κάνει λόγο για «την αρχή του τέλους του Αλέξη Τσίπρα»

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ακόμα ότι οι πρόωρες εκλογές θα θέσουν τέρμα σε μια εκτεταμένη προεκλογική περίοδο που θα χαρακτηριζόταν από παροχές και εντάσεις με τους πιστωτές της χώρας.

Αναλυτικότερα, το πρακτορείο Bloomberg σημειώνει τα εξής: «Ένα απροσδόκητα καλό ή πολύ κακό αποτέλεσμα για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μπορεί να παρακινήσει τον ηγέτη της χώρας να κηρύξει εθνικές εκλογές μέσα στον Ιούνιο, αντί να ολοκληρώσει τη θητεία του τον Οκτώβριο».

«Αυτό θα μπορούσε να θέσει ένα πρόωρο τέλος σε μια εκτεταμένη προεκλογική περίοδο που χαρακτηρίζεται από παροχές και έχει αναζωπυρώσει την ένταση με τους πιστωτές. Μπορεί επίσης να σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους για τον Τσίπρα ή να επιβεβαιώσει την ανθεκτικότητά του», καταλήγει.