Bashar al-Assad: Οι επιτυχίες του συριακού στρατού θα επιταχύνουν την πολιτική επίλυση

Bashar al-Assad: Οι επιτυχίες του συριακού στρατού θα επιταχύνουν την πολιτική επίλυση

Η συριακή κυβέρνηση επιδεικνύει ευελιξία στις ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται στην Γενεύη, με στόχο να μην χαθεί η μοναδική ευκαιρία για επίλυση της συριακής κρίσης, δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, σημειώνοντας πως οι επιτυχίες του συριακού στρατού και η ρωσική στρατιωτική στήριξη δεν θα σταθούν εμπόδιο στη διαδικασία, αλλά αντιθέτως θα την επιταχύνουν.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε δύο μέρες μετά την επικράτηση των δυνάμεων του συριακού στρατού και την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από την Παλμύρα και μεταδόθηκε σήμερα, ο Σύρος πρόεδρος τόνισε πως η ρωσική αεροπορική εκστρατεία στην Συρία δεν άλλαξε τη θέση της συριακής κυβέρνησης όσον αφορά την πολιτική επίλυση.

«Πήγαμε στην Γενεύη και συνεχίζουμε να επιδεικνύουμε ευελιξία. Όμως, την ίδια στιγμή, αυτές οι νίκες θα επηρεάσουν τις χώρες και τις δυνάμεις που παρεμποδίζουν την επίλυση, επειδή αυτές οι χώρες από την αρχή – η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία, η Γαλλία και η Βρετανία – βασίζονται στην ήττα μας στο πεδίο της μάχης, ώστε να επιβάλλουν τους δικούς τους όρους στις διαπραγματεύσεις. Για αυτό το λόγο αυτές οι στρατιωτικές ενέργειες και επιτυχίες θα οδηγήσουν στην επιτάχυνση της πολιτικής επίλυσης και όχι στην παρεμπόδιση της», τόνισε ο Άσαντ.

Ωστόσο, στέλεχος της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων της συριακής αντιπολίτευσης δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Interfax ότι το μέλλον του Άσαντ θα είναι το βασικό θέμα του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ