B. Θάνου: Δεν θα παραστώ στην τελετή παραλαβής - Έχω προσφύγει στο ΣτΕ

B. Θάνου: Δεν θα παραστώ στην τελετή παραλαβής - Έχω προσφύγει στο ΣτΕ

Η Βασιλική Θάνου γνωστοποίησε ότι δεν θα παραστεί στην τελετή παράδοσης - παραλαβής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, μέσω επιστολής της στον κ. Γιώργο Λιανό που αναλαμβάνει επικεφαλής της Αρχής.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή της που δημοσίευσε το dikastiko.gr, η κ. Θάνου υποστηρίζει ότι η αποδοχή της πρόσκλησης θα ερμηνευόταν είτε ως «υποκριτική επίφαση κοινωνικής ευγένειας» εκ μέρους της, είτε ως «δήθεν από μέρους της "αποδοχή και νομιμοποίηση" του διορισμού» Λιανού.

Επισημαίνει ακόμα ότι «για λόγους νομικούς και ηθικούς, είμαι υποχρεωμένη να προσβάλω, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφού η θέση στην οποία διορισθήκατε, κενώθηκε, εξ αιτίας της παράνομης έκπτωσης εμού, του προηγούμενου Προέδρου».

Παράλληλα, στην απαντητική της επιστολή προς τον κ. Λιανό, τον οποίο προσφωνεί ως κ. Καθηγητή και όχι πρόεδρο της ανεξάρτητης Αρχής, η κ. Θάνου αναφέρει ότι «είναι προφανές ότι η σημαντικότερη εγγύηση της ανεξαρτησίας των μελών του Προεδρείου Ανεξάρτητης Αρχής είναι η ολοκλήρωση της θητείας τους, διότι διαφορετικά θα μπορούσε η κάθε Κυβέρνηση, να διακόπτει τη θητεία οποιουδήποτε προσώπου δεν είναι της αρεσκείας της, καταλύοντας έτσι την ανεξαρτησία της Ανεξάρτητης Αρχής, όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωσή μας».

Κλείνοντας πάντως, η κ. Θάνου αναφέρει προς τον κ. Λιανό: «σας διαβεβαιώ ότι δεν διακατέχομαι από οποιοδήποτε συναίσθημα εμπάθειας ή αντιπάθειας προς το πρόσωπό σας. Αντιθέτως, εκτιμώ ιδιαιτέρα το ότι, ως νέος Έλληνας επιστήμονας, αναπτύξατε αξιόλογη σταδιοδρομία σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού», ενώ δηλώνει πρόθυμη να παράσχει «άμεσα οποιαδήποτε ενημέρωση, σχετικά με τη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού».