Aυστραλία: Οι Συντηρητικοί συγκέντρωσαν την πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές

Aυστραλία: Οι Συντηρητικοί συγκέντρωσαν την πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές

O απερχόμενος συντηρητικός συνασπισμός εξασφάλισε τελικά την πλειοψηφία των βουλευτών στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας, σύμφωνα με προβλέψεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, έπειτα από μια μακρά διαδικασία καταμέτρησης των ψηφοδελτίων μετά τις βουλευτικές εκλογές της 2ας Ιουλίου.

Ο συνασπισμός, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Μάλκολμ Τέρνμπουλ είχε ήδη ανακηρύξει τη νίκη του χθες Κυριακή, αφού το Εργατικό Κόμμα αναγνώρισε την ήττα του.

Οι συντηρητικοί συγκέντρωσαν την απόλυτη πλειοψηφία των 76 εδρών εκ των συνολικά 150, που απαιτούνται στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Oι προβλέψεις του δικτύου ABC επιβεβαιώνουν ότι ο συντηρητικός συνασπισμός κέρδισε τις δύο έδρες που του έλειπαν για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο Κουίνσλαντ (πολιτεία στην ανατολική Αυστραλία), όπου η μάχη ήταν αμφίρροπη μεταξύ των δύο κομμάτων με διαφορά λίγων εκατοντάδων ψήφων, σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, ενώ μικρά κόμματα και ανεξάρτητοι κατάφεραν επίσης να εισέλθουν στο κοινοβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ