Aλ. Τσίπρας – Φ. Γεννηματά: Συνάντηση… κορυφής στο σπίτι του Λιβάνη

Aλ. Τσίπρας – Φ. Γεννηματά: Συνάντηση… κορυφής στο σπίτι του Λιβάνη

Του Τάσου Ευαγγελίου

Συνάντηση… κορυφής είχε ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά που βρέθηκαν χθες το βράδυ στο σπίτι του πάλαι ποτέ στενού συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου, Αντώνη Λιβάνη, που αυτή τη φορά άνοιξε την οικία του για την ονομαστική του εορτή συγκεντρώνοντας όμως έναν συγκεκριμένο αλλά και στοχευμένο αριθμό προσώπων.

Οι διαστάσεις που έλαβε η συνάντηση στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη και οι ευρύτερες συζητήσεις στο πλαίσιο της προσπάθειας του Α. Τσίπρα να πραγματοποιήσει ανοίγματα στην κεντροαριστερά οδήγησε τη Χαριλάου Τρικούπη να διαψεύσει οποιαδήποτε αναφορά γίνεται για συνομιλία με τον πρωθυπουργό και γενικότερη πολιτική συζήτηση.  

Κύκλοι σημειώνουν πως η συνάντηση ήταν τυπική και κοινωνική. Υπήρξε μια τυπική χειραψία στο πλαίσιο μιας κοινωνικής συνεύρεσης, σημειώνουν και διαψεύδουν οποιαδήποτε πολιτική συνάντηση.

Σημειώνεται πως λίγη ώρα πριν βρεθεί στο σπίτι του κ. Λιβάνη η Φώφη Γεννηματά είχε μιλήσει στον Alpha και είχε επισήμως δηλώσει ότι δεν θα τεθεί στο ΚΙΝΑΛ θέμα κομματικής πειθαρχίας αν και στη συνέχεια σημείωσε ότι θα υπάρξουν συνέπειες για όποιον δεν ακολουθήσει τις αποφάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Στο σπίτι του Α. Λιβάνη τα τελευταία χρόνια βρίσκονται την ημέρα της εορτής του συγκεκριμένα στελέχη της κυβέρνησης και του παλαιού ΠΑΣΟΚ, κυρίως δε ο Αλέξης Τσίπρας που έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με την οικογένεια. Άλλωστε ο υιός του στενότερου συνεργάτη του Α. Παπανδρέου ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ηλίας Λιβάνης είναι και μέτοχος μέσων ενημέρωσης που στηρίζουν ανοιχτά την κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό η κ. Γεννηματά βρέθηκε σε ένα χώρο γνωρίζοντας πως ταυτόχρονα βρίσκεται η μισή κυβέρνηση και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν ταχθεί υπέρ της σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα εργάζονται για τον σκοπό αυτό. Άλλωστε και ο Κώστας Λαλιώτης που θεωρείται και ένας εκ των ανθρώπων που φροντίζουν για την ύπαρξη διαύλων μεταξύ των δύο πλευρών ήταν στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη δίδοντας ιδιαίτερη σημασία και προσοχή στη συνάντηση των δύο πλευρών.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα πρόσωπα που βρέθηκαν εκεί για τα… χρόνια πολλά στον εορτάζοντα. Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης και Όλγα Γεροβασίλη, που θεωρούνται του στενού περιβάλλοντος του Αλέξη Τσίπρα καθώς και η Ρένα Δούρου.

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Βασιλική Θάνου (δύο πρόσωπα που αποτελούν «κόκκινο πανί» για κορυφαία στελέχη του ΚΙΝΑΛ) αλλά διατηρούν σχέσεις με συγκεκριμένο πρόσωπο προερχόμενο από το χώρο της κεντροδεξιάς παράταξης. Κουρουμπλής και Ξενογιαννακοπούλου αλλά και ο Χρ. Σπιρτζης που μεταπήδησαν στον ΣΥΡΙΖΑ προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, ενώ εκτός του Κώστα Λαλιώτη εμφανίσθηκαν και ο Θανάσης Τσούρας, ο Νίκος Σηφουνάκης, η Βάσω Παπανδρέου, ο Σήφης Βαλυράκης και ο Κίμων Κουλούρης. Στο σπίτι του κ. Λιβάνη ήταν και ο Φώτης Κουβέλης.